hamurda pek zorlanmadım ama şekil vermek zorladı beni kalıp tarzı pasta aparatları olamayınca şekil vermek zor oluyormuş :D |
kenarlarını kesmek ne uğraştırıcımış bir de bazı hatalar oluyor tabii mesela kalpleri yapıştırmak için su kullandım fakat fazla kullanmışım kenarları sulu kaldı :D |
hamuru açarken mutlaka altına pudra şekeri serpmek gerekiyor çok yapışkan bir hamur ve merdanemde büyük geldi galiba :D ilk işim aparatları temin edip tekrar denemek olucak. |
kaplamadan önce muzlu kakaolu bir pasta yaptım
bütün hatalara rağmen çok eğlendim ve mutlu oldum
uzun zamandır denemek istiyordum bugüne kısmet oldu.
şimdi kesip yemeğe gidiyorum :)
şimdilik hoşçakalınnn
Ellerinize sağlık ve de afiyet olsun.Şeker hamurunu mısır nişastasıyla açmak daha kolay oluyor ve hep aynı taraftan açacaksınız.Yani açacağınız zemini nişastalıyacaksınız,hamuru olduğu yerde çevirebilirsiniz, altını tekrar nişastalayabilirsiniz ama alt üst etmeyeceksiniz.Bu arada kızım 4 yıl Tekirdağ'da okudu(fen lisesinde)o zamanlar sık sık geliyorduk ama şimdi yolumuz düşmüyor. malesef
YanıtlaSilteşk.ler ben bunu pudra şekeri ile açmıştım. ama şimdi nişanta ile açıyorum. öyle daha iyi oluyor pudra şekeri ile çok şekerli oluyordu.sevgililer gününde yaptığım pastayı nişasta ile tek taraftan açtım tadı daha güzeldi
YanıtlaSilyolunuz yine bu taraflara düşerse beklerim