aslında bu turşusu kış için yapmadım zaten hemen tüketilebilceği için çok öncelerden hazırlamaya gerekte yok.evde bulunan mor lahanamı uzun süredir kullanmadım bozulmasın diyede böyle bir çözüm buldum.
1 orta boy mor lahana
3 diş sarımsak
1 su bardağı sirke
1 su bardağı su
1çorba kaşığı tuz..
1-mor lahanaları ince ince kesip tuz ile karıştırdım.
2-sarımsakları çok küçük olmıcak şekilde kestim
3-su sirke karışımına ekledim
4-hepsini büyükçe bir kapta karıştırıp kavanoza doldurdum.
eğer turşunun içine suyu az gelirse sirke ilavesi yapabilirsiniz.
turşuyu 1 hafta sonra açabilirsiniz afiyet olsun....
ARTIK SADECE MUTFAĞIMDAKİ MACERALARIMI DEĞİL HAYATIMDA Kİ TÜM MACERALARI,BEBEĞİMLE HİKAYELERİMİ, NACİZANE TECRÜBELERİMİ PAYLAŞIYORUM MUTFAK MACERALARI DEĞİŞİYOR. MUTFAĞIMDA NELER OLUYOR ARTIK OĞLUMLA EVDE OLARAK DA DEVAM EDİYOR KARIŞIK BLOG
BLOĞUMA HOŞGELDİNİZ
OĞLUMLA EVDE MACERALARIMIZI,ETKİNLİKLERİMİZİ,YAPTIĞIM ŞEKERLERİ...
OKUDUKLARIMI,GÖRDÜKLERİMİ,İLGİMİ ÇEKENLERİ...
BURADA SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTİYORUM.
BADEM ŞEKER EVİ
OKUDUKLARIMI,GÖRDÜKLERİMİ,İLGİMİ ÇEKENLERİ...
BURADA SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTİYORUM.
BADEM ŞEKER EVİ
ellerine sağlık..çok lezzetli olur,severim..
YanıtlaSilsağol tatlımm
YanıtlaSil