zeytinyağlı lahana sarması |
orta boy lahana
1 soğan
yarım su bardağı pirinç
kıyma ( göz kararı kullandım ölçüm yok damak tadınıza göre kullanabilirsiniz)
pulbiber
tuz
nane
maydonoz
zeytinyağı-ayçiçek yağı
salça
şeker
lahananın baş tarafını kesip yapraklarını ayırıyoruz ve kaynayan suda 5- 10 dk kadar bekletiyoruz biraz tuz ekliyoruz.
ayrı bir tencerede soğanı küp küp kesip zeytinyağı ve ayçiçek yağında kavuruyoruz.
kıymayıda ekleyip kavurmaya devam ediyoruz
2 tatlı kaşığı domates salçası
2 tatlı kaşığı biber salçası ( arzuya göre) ekleyip yıkadığımız pirinçleri ekliyoruz.
kavurmaya devam ederken pulbiber nane tuz maydonoz istenirse karabiberde ve 2 -3 kesme şeker ekleyip çok az su ilave ediyoruz ( pirinçler diri kalıcak şekilde sadece 1 çay bardağı kadar)
suyunu çekince
lahanaların damar kısımlarını kesip 1 yaprağı ikiye ayırıyoruz içine harcı koyup sarıyoruz
2 ucunu kapamasak bile yanlardan taşma yapmıyor.
tencerenin altına lahana koyup sardıklarımızı üstüne diziyoruz.
sarma işlemi bitince 2 çay bardağı suya salça ekliyoruz.
salçalı suyu lahanaların üzerine koyup kısık ateşte pişiriyoruz.
afiyetler olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder