türk damağının vazgeçilmez çorbası tarhana.
bizim tarhanamız emek ister sabır ister. eskiden komşuların yaptığı tarhananın başına oturur bende elimi değdirebilmek için can atardım.günlerce kurusun diye beklerlerdi.sonra herkes payına düşeni alırdı.diğer komşularada birer kase tarhana verilirdi.bu da bizim trakyanın tarhanası.
kim bilir ne emekle yapıldı yine.
3 çorba kaşığı tarhana
4 su bardağı su
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı biber salçası.
3 kaşık tarhanayı 4 su bardağı suda 1 -2 saat bekletiyoruz sonra ocağa alıp içine sarımsağı salçayı ekleyip
kaynayıncaya kadar sürekli karıştırıyoruz biraz sıvı yağ ilave edip üzerine pul biber serpiyoruz.
afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder