karışık sebzeli güveç |
dana kuşbaşı
1 patates
1 kabak
1 domates
1 soğan
biber ve domates salçası
karabiber,pulbiber,tuz
kaşar
öncelikle etleri 2 bardak suda haşlıyoruz.
başka bir tencerede sırası ile soğanları yağda kısık ateşte kavurup içine haşlanmış etleri atıyoruz bir patatesi küp küp kesiyoruz hepsini karıştırırken 1 patlıcanı küp küp kesip tuzlu suda bekletiyoruz
tencereyi devamlı karıştırarak patateslerin yumuşamasını sağlıyoruz içine patlıcanlarıda atıp 3 4 çorba kaşığı et suyu tuz karabiber pulbiber salça ekleyip bu karışımı güveçlere koyuyoruz.en son güvecin üzerine küp küp kesilmiş domatesleri koyuyoruz en üstte kaşarları koyup fırında yaklaşık 15 dk kadar pişiriyoruz afiyet olsunn...
mrb bu tarif kaç kişilik acaba ne kadar et kullanılması gerekiyor ?
YanıtlaSiltarif 2 kişilik
YanıtlaSilsiz istediğiniz ve sevdiğiniz ölçüde eti azaltıp çoğaltabilirsiniz.
4 kişilik için 2 büyük patates 2 kabak 2 domates 1 soğanla yapabilirsiniz illa kırmızı etle değil tavuk etiyle de yapılabilir
Teşekkür ederim tesaüdfen gördüm inanılmaz güzel bir blog birde malzemeleri verirken biraz daha ayrıntıya girip kaç kişlik olduğunuda belirtirseniz süper olur şimdiden teşekkürler:)
YanıtlaSilgüzel yorumunuz için teşekkürler önerinizi dikkate alıcam sevgiler
Sil