bol bol reçel yaptım
hayır neden birşeyi abartma gereği duyuyorum bilmiyorum
gelelim tariflere
bugün 2reçel tarifini vericem
öncelik Ayva Reçelinde olsun
malzemeler 2 adet büyük ayva ( biz 2 kişilik mini bir aileyiz bu kadar reçeli yiyebiliceğimizi düşünmediğimden malzemeler az )
1 buçuk su bardağı şeker
yarım su bardağı su ( siz katı seviyorsanız su koymayabilirsiniz)
yarım limon suyu
5-6 adet karanfil
*öncelikle ayvayı rondodan çektim ( rende ile uğraşmak istemedim rondonuz yoksa rendeleyebilirsiniz)
*şekeri suyu ilave edip ocağa koydum
*ara sıra karıştırarak kaynamaya bıraktım,kaynarken içine karanfil attım 2 3 dakika tutup karanfilleri çıkardım
*iyice kaynayınca limon suyunu ilave edip 5-6 dakika daha kaynattım ocaktan aldım.
Portakal Reçeli
malzemeler
3 adet portakal
1 buçuk su bardağı şeker
1 su bardağı su
yarım limon suyu
öncelikle portakalları yıkayıp rendeledim(keklerde kullanılmak üzere kaldırıldı)
sonra hiç soymadan tencereye koyup kaynattım
su kaynayınca portakalları 3 defa soğuk suda 15 dakika kadar beklettim
acısını aldım
geri kalan kabuklar rahatlıkla soyuldular
küp küp kestim tekrar soğuk suya koyup 10 dakika kadar beklettim
o arada su ve şekeri kaynattım portakalları kaynayan şerbete ilave edip özleşinceye kadar pişirdim yaklaşık yarım saat sonra limon suyu ekledim 5 dakika daha kaynattım
afiyetler olsun
iyi akşamlar...
Yazdan yaptığımız reçeller yavaş yavaş kahvaltılarda azalmakta ,artık kış reçellerine başlasak mı derken sizin sayfanızda görünçe demek zamanı geldi dedim.ikiside çok güzeller elinize sağlık.Sütün kaymağıyla çok güzel ikili oluyorlar sevgilerle
YanıtlaSilçok teşekkür ederim kardelen abla.
Silyazın mürdüm eriğinden başka reçel yapmamıştım
hazır boş vaktim varken yapayım aradan çıksın istedim
sevgiler..
Geçenlerde Ayva reçeli yapmıştım..Ben içine bir kaçtane ayva çekirdeğide attım,rengi pembe olsun diye..Güzel oldu,hoşumuza gitti..Bizim ailede reçel pek yenmez,bal daha çok tüketilir..Ama ayva reçelini sevdik..Portakal reçeli ise hiç yemedim,denemedim de..Aslında tadımlık denemeli..Ellerine sağlık canım..İkiside çok güzel görünüyor:)
YanıtlaSilçok teşekkürler canım
Silseninde ellerine sağlık birdaha ki ayva reçelimde çekirdeklerinide eklerim
portakal reçelini bende tadımlık yaptım ama sorarsan en güzeli ayva reçeliydi:D
Ayy canıımm,bu tariflerini sarımsaklasam da mı saklasam,sarımsaklamasam da mı saklasam çoook güzel:))
YanıtlaSilcanım benim çook teşekkür ederimm
SilGünaydın canım..ELLERİNE KOLLARINA SAĞLIK HEPSİ DE ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR..bENİM DE YAZDAN YAPTIKLARIM BİTTİ..yENİ REÇELLER YAPMAM LAZIM..sEVGİLER..
YanıtlaSilAyva reçeline bayılırım, kışın favorilerimdendir :) Ama annemin ayva reçeli kıpkırmızı oluyor, sizinki sapsarı olmuş :)Ellerinize sağlık..
YanıtlaSilzeynepciğim annen içine çekirdeklerini atıyor olabilir canım ben çekirdeklerini koymadım o yüzden ayvanın renginde kaldı
Silsağol canım
Allah sağlıcakla tüketmek nasip etsin canım.)
YanıtlaSilellerine sağlık..
sevgiler..
aminnn canım çok teşekkür ederim
Silüşenmeden reçel yapanları tebrik ediyorum valla :)))
YanıtlaSilellerine sağlık canım...
miiis... miiiis...
sağol canım benim çok teşekkürler
Silhamarat arkadaşım benim. Döktürmüşsün gene. O portakal reçelini kaptım gittim ben:)
YanıtlaSilbuketciğim sağol canım
Silafiyetler olsunn:D
çok güzel görünüyorlar...daha hiç reçel yapmadım desem inanır mısın.eşim hiç yemez..kendime de nasıl yapayım annem yolluyor yapıp..ama sırf meraktan senden tarifi aldım teşekkür deneyeceğim...2 kişilik demişsin ya bana uyar bu tarif çok da şahaneler ellerine sağlık
YanıtlaSilbenimde eşim yemiyordu ama evde yapılınca yemeye başladı belki sizin eşinizde yapınca yer.çok çok teşekkür ederim
SilEvde yapılan reçelin tadı bir başka oluyor. Kışın ayva reçelini çok severim. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilçok teşekkürler
Silkatkı olmadığını bilerek tüketmek daha huzur veriyor:D
sevgiler
Hayırlı akşamlar, uzun zamandır devam eden meşguliyetim dolayısı ile siz değerli blog arkadaşlarımı ziyaret edemedim. Ellerinize, emeğinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.
YanıtlaSilSaygılarımla..
çok teşekkürler fuat bey saygılar...
SilÇok lezzetli görünüyorlar, ellerine sağlık :)
YanıtlaSilhttp://tidyghost.blogspot.com/
çok teşekkürler:D
Silgüzel gorunuyorlar ellerıne sağlık bende ayva recelı yapacagım ınşallah eşim cok sevıyor
YanıtlaSilsizede şimdiden kolay gelsin o zaman
Silteşekkür ediyorum
ellerine sağlıkm canım ayvayada portakalada bayılırım canım helede recellerine o ne güzel bir kokudur yayılır mutfağın dört bi yanına banada beklerim sevgiler
YanıtlaSilçok teşekkürler canım
YanıtlaSilaynen kokularıda tatlarıda muhteşem oluyor
sevgiler
Ellerine sağlık,güzel görünüyorlar.Yalnız ben ayvaya çekirdeklerini atıyorum rengi değişik oluyor,denemelisin.Portakal reçeli hiç yapmadım ama bu kış denemek istiyorum.Afiyetle tüketin.Selam ve sevgiler:)
YanıtlaSilbu bitince mutlaka çekirdeklerinide atıp denicem canım
Silçok teşekkürler sevgiler
iyi günlerde tüket canım harika görünüyorlar... ellerine sağlık:)
YanıtlaSilsağol canım çok teşekkürler
Silİkisi de çok güzel olmuş. Kışın kurabiye yaparken de bu reçeller nefis oluyor. Sevgiler.
YanıtlaSilçok teşekkürler
Silsevgiler
iyi günlerde yiyin canım..ayva reçelini görünce sanki tadını hissettim..eskiden reçel çok severdim ve annemin yaptığı ayva reçelinin tadını hatırladım.. vişne ve gül haricinde pek reçel yiyemiyorum..ellerine sağlık canım..
YanıtlaSil