geçenlerde tutturdum nar reçeli yapıcam da yapıcam
annem diyor olmaz,arkadaşlar diyor olmaz
ben yapıyım de dedim siz hele bir görün
tadımlık da olsa yaptım
nar kesme engelli biri olarak eşimden yardım aldım
narı 4 e bölüp elma şeklinde kesti ve gerisi bana kaldı
malzemeler
2 adet epeyce büyük nar
1 buçuk su bardağı şeker ( biraz tatlı geldi eşime siz çok şekerli sevmiyorsanız 1 su bardağı ekleyebilirsiniz benim için iyidi)
çeyrek limon suyu
yarım çay bardağından biraz daha az su
narı ayıkladım ve 1 çay bardağı ayırıp geri kalan taneleri rondodan güzelce çektim
eğer taneler kalırsa blanderdan da çekmenizi öneririm
nar suyunun içine şekeride ekleyip ocağa aldım biraz su ilave ettim kaynayana kadar beklettim
iyice kaynayınca üzerinde oluşan köpükleri aldım ve taneleri ilave edip tekrar 15 dakikaya yakın ara sıra karıştırarak kaynattım.
en son limon suyunu ekledim 2 3 dakika daha kaynattım ve ocaktan aldım
şunuda belirtmeliyim ki tadı nasıl oldu diye sorarsanız
süperr,ben bu tadı asla unutamam,vazgeçemem diyemicem ama değişiklik isteyenler hep aynı reçelleri tüketmekten sıkılanlar yapabilirler
afiyetler olsun iyi akşamlar...
tadını çok merak ettim,afiyetler olsun...
YanıtlaSilçok teşekkür ederim canım.nar suyunun daha şekerli hali diyelim tadına :D
Silaaaa nar reçeli hiç duymamıştım, görmemiştim :))
YanıtlaSilsanırım hep çilek reçeli yediğim için nar reçelini görememişim :))
çok güzel görünüyor, renk muhteşem...
ellerine sağlık canım...
sağol şirineciğim bende vişne ve mürdüm eriğini çok severim
Silama değişiklik yapmak istedim
iyi de oldu:D
tadını bilmeden benim de canım çekti
YanıtlaSilbende mi yapcam acaba
yerken içindeki çekirdekleri nasıl olur ki acaba
eline sağlık güzel fikir doğrusu
canım tadımlık yaptım bende denemeydi
Silçekirdekleri kalsın diye 1 çay bardağı kadar ayırıp gerisini rondodan çektim suyunu kullandım çok abes olmadı çekirdekleri.
çok teşekkürler
Süpermiş canım ellerine sağlık,bir dahaki sefere pazardan nar alacağım.İnşallah yapmak kısmet olur:)
YanıtlaSilsağol tubacığım
Silçok teşekkürler
ZEYNEPCİMM SÜPER OLMUŞ..ELLERİNE SAĞLIK...AFİYETLE YİYİN.
YanıtlaSilsağol nurşen ablacığım çok teşekkürler.
Silnar reçelini merak ediyordum..Süper oldu..mutlaka denicem..Sevgiler canım..
YanıtlaSilsağol canım umarım beğenirsin tadınıda sevgiler
Silo renk nedir oyle.super...
YanıtlaSilçok teşekkürler sevgiler...
SilNar reçeli fikri süper olmuş muhteşem görünüyor :)
YanıtlaSilçok teşekkürler
Sildeğişiklik isteyenlere birebir:D
Çok güzel olmuş renk ve görüntü süper ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilsağol canım çok teşekkürler
Silrengi gerçekten cezbedici
üstelik narın hastalıklara karşıda savaştığını düşünürsek kışın renginin albenisi ile tüketmek gerek :D
sevgiler
BENCE ÇOK GÜZEL OLMUŞTUR
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK
RENKDE MUHTEŞEM
HAYIRLI SABAHLAR
çok teşekkürler
Silhayırlı sabahlar
İlk defa görüyorum Nar Reçeli ama harika görünüyor valla :) Ellerinize sağlık..
YanıtlaSilçok teşekkürler beğendiğine sevindim:D
Silen bayıldım buna canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilsağol canım benim çok teşekkürler sevgiler
Silnarı çekirdeklerinden dolayı hiç sevemeyen biriyim ama reçel fikri cazipmiş,güzel görünüyor,eline sağlık...
YanıtlaSilçok sağol mehtapcığım teşekkürler
SiliLK KEZ GÖRÜYORUM NAR REÇELİ AMA ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR BUNU DENEMELİYİM:)eLLERİNE SAĞLIK,SEVGİLER:)
YanıtlaSilumarım beğenirsin canım
Silçok teşekkürler sevgiler
evde reçel yapmayan bayanları evden kovmak lazım.marketten alınan en ünlü firmaların reçeli dahi olsa hiç güzel değil.birde bizim bayanlar tv de çıkan dr. kılıklı insanlara kanmamalı.sütün yağı şişmanlatır yok yumurta yersem yok makarna yersem şişmanlarım diğen insanlara sesleniyorum. bu laflar milletimizi geri zekalı yapmak için uydurulmuş falavralardır.bu laflar kendilerini zengin etmek isteyen şarlatanların ve firmaların işine geliyor.
YanıtlaSilmarketlerden alınan reçellerin hepsinde kuşkusuz katkı maddesi vardır
Silen güzeli azar azar da olsa evde yapıp içine sindire sindire yemek
bu mutfak nasıl çalışkan bir mutfak yareppimmm :)
YanıtlaSilçok teşekkür ederim canımm
Sil