BLOĞUMA HOŞGELDİNİZ

OĞLUMLA EVDE MACERALARIMIZI,ETKİNLİKLERİMİZİ,YAPTIĞIM ŞEKERLERİ...

OKUDUKLARIMI,GÖRDÜKLERİMİ,İLGİMİ ÇEKENLERİ...

BURADA SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTİYORUM.
BADEM ŞEKER EVİ






2 Eylül 2012 Pazar

KIŞ HAZIRLIKLARI 7 Kışlık Şeftali Konservesi


geçen kış kuru üzüm konservesi yapmıştım bu yıl şeftali ve mürdüm eriği konservesi yapmaya karar verdim.daha önce hiç denememiş ve tatmamış olmama rağmen ikisinide çok beğendim.
ben mini ailemize göre ayarladım
sizler vericeğim tarife göre ölçülerini arttırabilirsiniz

3 adet büyük şeftali
1 buçuk su bardağı su
1 su bardağından biraz fazla şeker

suyu ve şekeri koyup ocakta şekerler eriyene kadar kaynattım.
kaynayan suya minik kestiğim küp şeftalileri ilave ettim
10-15 dakika kadar kaynattım.
içine 4 adet karanfil attım.
iyice kaynayınca kavanozlara doldurup kapağını iyice sıkıp ters çevirdim.
kavanoz ölçüsüde büyük kavanoz kadardı fotoğrafını yarın ekleyebiliceğim

Bu arada minik bir not; kaynarken oluşan köpükleri kaşık yardımı ile atıyorum yani köpüklü olarak kavanozlara koymadım.

2 yorum:

  1. ellerıne sağlık kış hazırlıkları tam gaz devam bende yaptım afıyetle yemek nasıp olur inşallah

    YanıtlaSil
  2. zeymuran teşekkürler canım.aminnn inşallah.
    seninde ellerine sağlık

    YanıtlaSil