kış hazırlığı patlıcansız olur mu
geçen kış denemek için yaptığım patlıcanlar az gelince bu yıl fazla fazla koymaya çalıştım dondurucuma
zaten yemeğin yanına salata yapmaktan hep üşenmişimdir
geçen kış kırmızı biber közlerim ağırlıktaydı da salata derdinden kurtulmuştum
bu yıl hem patlıcan hemde kırmızı biberle giriyorum kışa
patlıcanları közledim kabuklarını soyup yıkadım (yıkamak şart değil başta zaten közlemeden yıkıyoruz ama yıkıyorum)
yiyebileceğimiz ölçülerde bölüp soğudunda buzdolabı poşetlerine koyuyorum
bazılarını sadece patlıcan bazılarını patlıcan ve çarliston biberi ve kırmızı biberi közleyip karışık yaptım.
dolapda yer varsa bol bol koymak lazım kışın ele geliveriyor ağız tadıyla yemek nasip olsun
YanıtlaSilevet çok pratik oluyor sabah işe giderken dolabın altına indiriyorum gelince hazırlıyorum hemen. aminnn
SilEllerine sağlık,Zeynepcim..Kışın bulmuş gibi oluyor insan..Yaz patlıcanının tadıda bir başka zaten..Güle güle yiyin ..
YanıtlaSilbenim buzdolabım öğrenci buzdolabısı :) orta boy bişi, buzluğu var ama nofrost değil. sizce oraya böyle şeyler hazırlayıp saklayabilir miyim ? olmaz mı?
YanıtlaSilbuzluğu varsa sorun olmaz sanırım donması yeterlidir
Silazar azar hazırlıyabilirsin
mesela birkaç gün önceden dene
sonra kullan
tatlarında herhangi bir değişiklik yoksa ölçülerini çoğaltabilirsin
internetten araştırdım ki aralarındaki fark nofrost buzdolabının buzlanma yapmayıp dondurucunun 6 ay içinde buzlanma yapmasıymış.
Silyiyicek bakımından sorun olmuyor yazıyor.umarım yardımcı olabilmişimdir şimdiden kolay gelsin canım.
sağolun nursen ablacığım.amin
YanıtlaSilKış hazırlıkları için buzdolabının derin dondurucuları yetmiyor artık..Büyük boy dondurucu almak lazım:)Bende patlıcanları oturtmalık ve karnıyarıklık olarak koydum..Ellerine sağlık,kışın afiyetle yemeniz dileğiyle..
YanıtlaSilevet canım artık doldu Rabbime binlerce şükürler olsun
SilAllahım herkeslere nasip etsin
zaten ilerde ayrıca dondurucu almayı planlıyorum:)
elime ne geçerse dondurucuya koyma huyum var.
oturtma için patlıcanları nasıl hazırladın kızarttın mı
aslında bende taze patlıcan dolması için hazırlamayı düşündüm ama şoklama yöntemi gerekiyor sanırım
canım sizde afiyetle sağlıkla yiyin inşallah