BLOĞUMA HOŞGELDİNİZ

OĞLUMLA EVDE MACERALARIMIZI,ETKİNLİKLERİMİZİ,YAPTIĞIM ŞEKERLERİ...

OKUDUKLARIMI,GÖRDÜKLERİMİ,İLGİMİ ÇEKENLERİ...

BURADA SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTİYORUM.
BADEM ŞEKER EVİ






18 Eylül 2012 Salı

Kış Hazırlıkları 11-12

geçen kış hazırladığım domates soslarından bu kışta hazırladım
fakat çok fazla kullanmıcağımı düşünüyorum çünkü ajvar soslarım epey oldu sadece evde bulunması açısından 2 büyük kavanoz hazırladım.
menemenlik soslarımdanda 1 küçük kavanoz hazırladım
tarifleri için tık tık

http://zeynepinmutfakmaceralari.blogspot.com/2011/10/kis-hazirliklari-1.html                           (Menemenlik sos için)




yağlı kırmızı biber turşusuda hazırlandı
bu turşuyu bloğumu takip edenler ne kadar çok sevdiğimi bilirler. kış oldumu vazgeçilmezler listesinde ilk sırayı alır.
damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.kavanoza koymayıp közleyip ya da haşlayıp kabuklarını soyduktan sonra poşetleyip dondurucuya koyabilirsiniz  yapıcağınızda çıkartıp çözülünce sirke zeytinyağı sarımsak ve tuz ile karıştırıp yarım saat dinlendirip servis edebilirsiniz ben hem kavanozda hemde dondurucuda hazırladım bazıları közlenmiş şekilde bazıları haşlanmış şekilde.


6 yorum:

  1. Közleyip buzluğa kaldırmışlığım vardır da konservesini hiç yapmadım...Denemek istiyorum açıkçası...

    YanıtlaSil
  2. canım buzluktakiyle aynı tatta oluyor
    tek farkı yağla sirkeyle sonradan uğraşmıyorsun.

    YanıtlaSil
  3. kışın ziyafet var eline sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aslında çok fazla birşey hazırlamadım ama çeşit olarak fazla hazırladım
      herşeyden azar azar olsun istedim
      şimdi sıra yemeklik patlıcanlarda kısmetse onlarıda hazırlamak istiyorum.

      Sil
  4. Kışın da yemesi ne kadar güzel oluyor.Ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil