fakat çok fazla kullanmıcağımı düşünüyorum çünkü ajvar soslarım epey oldu sadece evde bulunması açısından 2 büyük kavanoz hazırladım.
menemenlik soslarımdanda 1 küçük kavanoz hazırladım
tarifleri için tık tık
http://zeynepinmutfakmaceralari.blogspot.com/2011/10/kis-hazirliklari-1.html (Menemenlik sos için)
yağlı kırmızı biber turşusuda hazırlandı
bu turşuyu bloğumu takip edenler ne kadar çok sevdiğimi bilirler. kış oldumu vazgeçilmezler listesinde ilk sırayı alır.
damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.kavanoza koymayıp közleyip ya da haşlayıp kabuklarını soyduktan sonra poşetleyip dondurucuya koyabilirsiniz yapıcağınızda çıkartıp çözülünce sirke zeytinyağı sarımsak ve tuz ile karıştırıp yarım saat dinlendirip servis edebilirsiniz ben hem kavanozda hemde dondurucuda hazırladım bazıları közlenmiş şekilde bazıları haşlanmış şekilde.
Közleyip buzluğa kaldırmışlığım vardır da konservesini hiç yapmadım...Denemek istiyorum açıkçası...
YanıtlaSilcanım buzluktakiyle aynı tatta oluyor
YanıtlaSiltek farkı yağla sirkeyle sonradan uğraşmıyorsun.
kışın ziyafet var eline sağlık
YanıtlaSilaslında çok fazla birşey hazırlamadım ama çeşit olarak fazla hazırladım
Silherşeyden azar azar olsun istedim
şimdi sıra yemeklik patlıcanlarda kısmetse onlarıda hazırlamak istiyorum.
Kışın da yemesi ne kadar güzel oluyor.Ellerine sağlık:)
YanıtlaSilçok teşekkürler canım.
YanıtlaSil