kış hazırlıklarında noktayı koyuyorum artık.
tarhanayı elbette tek başıma yapmadım annem sağolsun kırmadı uğraştı
evdeki az malzemeyle yapılan ama çoğaldıkça çoğalan bir hamuru oluyor
şansımıza güneşte gösterdi yüzünü günlerdir
rahat rahat kuruttuk.
malzemelerine gelince
(tarifi annemin çok eskilerden kalma yemek kitabından alıntıdır
sarı bir kapağı vardı ama kime aitti unuttum :( )
yarım kilo yoğurt
1 soğan
3 kırmızı biber
1 domates
(isteğe bağlı nane maydanoz biz kullanmadık)
un
tüm malzemeleri karıştırıp hamur kıvamına getiriyoruz
yaklaşık 1 hafta kadar malzemeleri her gün yoğuruyoruz
fakat içindeki malzemeler hamuru sulandırdığı için un ekliyoruz
iyice mayalanınca minik parçalara bölüp temiz bir bez üzerinde güneşte kurutuyoruz
kurutma işlemini 3 4 gün yaptık
elekten geçirme işleminide pratik bir şekilde rondoda hallettik
ohh kışa mis gibi tarhanalarım hazır
iş yerinden bulduğum keleklede turşu yaptım fotoğraflamak kısmet olmadı ama olunca soframda çekebilirim inşallah Rabbim tüm hazırlıklarımızı sağlıkla huzurla tüketmeyi nasip etsin
darlıkta olanlarada yardım etsin
sofralarımıza bereket versin inşallahh....
kışın en çok tarhana çorbası sevilir...
YanıtlaSilellerine sağlık canım...
hazırlıklara
tam gaz devam :))
şirineciğim tarhananın yanına birde bol turşu oldu mu ohhh kışın daha ne istenir:))
Silsağol tatlım teşekkürler
çok severim annem de yapar tüm aılede yapar tarhana...evde yapılmışı tercihim her zaman ..ellerine sağlık becerikli insanlarla tanışmak bloglarda görmek ne güzel...
YanıtlaSilsevgiler.
bu arada butiğim açıldı:)göz atmak isterseniz
http://chfashiontrendbutik.blogspot.com/
canım butiğine baktım izleyicin bile oldum
Silgüzel yorumun içinde çook teşekkür ederim
bende evde yapılmış olanını tercih edenlerdenim
ama geçenlerde şarköyden aldığım tarhanayıda es geçmek istemem
:D
sevgiler...
Ellerine sağlık,çok sağlıklı bir çorba gerçekten.Afiyetle yiyin.Bana da İzmir 'den gelecek inşallah ev yapımı:)
YanıtlaSilcanım benim çok sağolasın
Silkışın bizde çok çorba tüketilir
dışarıdan gelince en iyi çorba gidiyor sıcak sıcak
ellerine sağlık canım gecenlerde bende yaptım birde birinden duyduğum bi bilgiyi sizlerle paylaşayım tarhanayı mayhoş seviyorsanız eğer ekşi yeşil elmalar vardırya hani köy elması derler ondan rendeleyip katıyorlarmış duyduğumda neyyyyy demiştim sizler gibi bilmiyorum denemek lazım aslında nasıl olur acaba sevgiler canım banada beklerim
YanıtlaSilsağol canım seninde ellerine sağlık
Silaslında herşey olur içine hem daha vitaminli olur
ama yinede yapmaya cesaret edebilirmiyim bilmiyorum :D
Ben de yaptım bitti. Ellerine sağlık. Çok sağlıklı,lezzetli ve besleyici bir çorba.
YanıtlaSilseninde ellerine sağlık canım
YanıtlaSilgerçektende bomba gibi bir çorba
dün halsizlikten kırılıyordum ki anneciğim yapmış içtim kendime geldim.şifa mübarek:D
ellerine sağlık tatlım. bloğumda 4 yeni çekilişim var beklerim.
YanıtlaSilÇok severim ellerine sağlık. Nefis olmuş..
YanıtlaSilhatice hanımcığım çok teşekkür ederim
Sil