kış hazırlıklarını artık bitirmeye çalışıyorum
domates soslarım, menemenlik sosum, turşularım ve üzüm konservem hazır
son olarak annemde tarhana hazırlıyoruz
cumartesi günü hamurumuzu yaptık
kısmet olurda reçel yapabilirsem çok iyi olucak ama o da şart değil bizim için çok reçel seven bir aile değiliz bir kase reçel koca kış yeter bize
bu bir denemedir :)
kırmızı biber salçası
1 kilo kırmızı biberden hazırladım
haşladım ,kabuklarını soydum ,rondodan geçirip kaynattım
tuz,bir tatlı kaşığı yağ ekledim
soğuyunca kavanoza koydum ilk kez yapıyorum nasıl olur bilmiyorum
zaten çokta biber salçası kullanmıyorum
Bende aynı bu şekilde yaptım..Ufak bir kavanozuda kullanıyorum...Çok güzel tat veriyor yemeklere...Bugün makarna yaparken domates salçasıyla çok azda kırmızı biber salçamdan kavurarak koydum.. Enfes oldu...
YanıtlaSilohh sevindim o zaman tarifin doğru olduğuna
Silben denicem bakalım
acılı ezme yaparken iyi olucak
yemeklerede tat katıyor
geçen kış dışardan almıştım
onlarda da mutlaka katkı maddesi vardır
zaten çok fazla tüketmiyoruz
organik olsun istedim
seninde ellerine sağlık canım