BLOĞUMA HOŞGELDİNİZ

OĞLUMLA EVDE MACERALARIMIZI,ETKİNLİKLERİMİZİ,YAPTIĞIM ŞEKERLERİ...

OKUDUKLARIMI,GÖRDÜKLERİMİ,İLGİMİ ÇEKENLERİ...

BURADA SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTİYORUM.
BADEM ŞEKER EVİ






22 Temmuz 2012 Pazar

Bu Günün İftar Menüsü

dün baya yoğun bir gün geçirdim
kış için çok çalıştım yine
sabah erkenden sıcak basmadan annemde aldım soluğu.sonra pazara gidip sivri biber,patlıcan,dolmalık biber aldım.
tekrar anneme dönüp patlıcanları oyduk dolmalık biberlerin içini çıkarttık ipe dizdik terasa seranın bir köşesine asıverdik akşam babama süprizzz demek isterdim ama yetişemedim :DDD  daha sonra sivri biberleri küp küp kesip hiç kullanılmamış gazetemize serdik.o da masanın üzerinde kurucak.
bu arada bakalım bu biberleri ilk kez deniyorum güzel kururlarsa bir daha ki hafta tekrarlanıp çoğaltılıcaklar.

bugünde istanbula gitme dururmumuz vardı ama sabah iptal olunca eşimle kendimize yeni bir plan yaptık.D&R 'a gidip Ahmet Ümit'in Sis ve Gece kitabını aldık
Elif ŞAFAK'ın kitabınıda okuyordum onunda resmini çekiverdim..

sonracığıma evde şeker hamurlarımla uğraştım biraz

http://bademkurabiyevi.blogspot.com/


ve artık yeter zeynepp ver şu menüyü diyor içimdeki bir sess..

menüm
et sote
et suyuna pilav
çoban salata
 lavaş
dondurma

 et sote için

ne kadar kuşbaşı et kullandığımı bilemiceğim dolaptan çıkartıp göz kararı kullandım.
1 minik soğan
1 domates
1biber
1 çorba kaşığı salça
yarım çay bardağı et suyu
yarım su bardağı su
karabiber
et bulyon

soğanı kısık ateşte az yağda kavurmaya başlıyorum o arada önceden haşladığım etleride soğanlara ilave edip kavurmaya devam ediyorum.minik kesilmiş biberleri ekleyip yine kavurmaya devam ediyorum salçayı bulyonu karabiberi suyu ilave edip küp küp kesilmiş domatesleride en son ekleyip 15 dakika kadar kısık ateşte pişiriyorum...
afiyet olsunn

4 yorum:

  1. Zeynepcim kolay gelsin kış hazırlıklarına erken başlamışsın..ne güzel...kolay gelsin..Bende en son Hande Altaylının Kahperengi adlı kitabını okudum..süperdi tavsiye ederim..soluk almadan okuyacağınız bir kitap..menün süper görünüyor..çok iştah açıcı. ellerine sağlık..sevgilerimle

    YanıtlayınSil
  2. Nurşen hanımcığım güneş buralarda etkisini çabuk kaybediyor o yüzden erken davranmak gerekiyor.yoksa yağmurlar başladımı bir daha çok zor temmuz ayını iyi değerlendirmeli..
    hande altaylının kitabını göremedim ya da ben dikkatsizim bir daha kitapçıya gittiğimde özellikle bakıcam.güzel yorumun için çok teşekkür ederimm.sevgiler

    YanıtlayınSil
  3. canım çok guzel bır menu hazırlamıssın..yemeğin nefis görünüyor..bayılırım et soteye sanki kokusu burnuma geldı misler gibi..ellerine sağlık canım..

    bu hafta sonu bizde yenıceydık hatta c.tesıde kayınvaldemle pazarda:))acaba aynı saatlerdemı ordaydık:))

    YanıtlayınSil
  4. çok sağol canım.
    ben pek et sevmem aslında yenmesi gerektirğini düşünerek tüketiyorum..
    aa gerçekten mi belkide yanyana geçtik farkında değiliz:D

    YanıtlayınSil