BLOĞUMA HOŞGELDİNİZ

OĞLUMLA EVDE MACERALARIMIZI,ETKİNLİKLERİMİZİ,YAPTIĞIM ŞEKERLERİ...

OKUDUKLARIMI,GÖRDÜKLERİMİ,İLGİMİ ÇEKENLERİ...

BURADA SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTİYORUM.
BADEM ŞEKER EVİ






12 Ocak 2015 Pazartesi

UZUNN BİR ARADAN SONRA HERKESE MERHABA

 
Biliyorum yine çook ara verdim ama geçerli sebeplerim her zaman olduğu gibi var
zaten bir süre ayrı kalmamız nedeni sadece ben değil internette uğradığım problemler oldu
kullandığım modem bozulunca garantiye gönderdim ve 2 ay boyunca gelmek bilmedi
karşımda bir muhattap bulamamış olmamda canımın sıkılmasına yetti
işte beni aylarca uğraştıran modemim
kullanışlı olması güzel ama beklemiş olmam sinir bozucuydu
 
Bu aralar Çorlu'da havalar nasıl gök gürültülü kar yağışı var
ilginç bir hava ama pamuk gibi yağıyor olması ve ilk kez bu kara rağmen evde olmak çok güzel
bu karlı havada yapılabilecek en güzel şey ise elbette kitap okumak
 
(Rabbim bu karda kışta zor durumda olan herkese yardım etsin ve minik bir not ne olur balkonunuza cam önüne ekmek koyarsanız kuşlar bu karlı ve soğuk havada aç kalmayacaktır.)
 
 
bu kitaba başlayalı epey oldu aslında okumam için sürekli bir engel çıktı

umuyorum bu sefer bitirmeyi başarabilirim
 
başka gündemimde neler var aslında çok şey var yavaş yavaş paylaşıcam sizlerle
süprizlerimde var elbet bu gelişimde
 
ayrıca kardeş bloğumuzda var artık
minik bir reklamda verebilirim sanırım :)
 
 
Zeynep emlak artık çorlu da da hizmet vermeye devam ediyor.
 
şimdilik hoşçakalın...
 



25 Temmuz 2014 Cuma

Bonzai Uyuşturucudur!!!!!!! HAYIR DE !!

Herkese selamlar Rabbim bu mübarek cuma gününde tüm dualarımızı kabul etsin. Gönlümüzden her ne geçiyorsa hayırlısı ile olsun inşallah. Bu aralar içimi yakan bir konuya değinmek istedim. tek bir aile bile şu yazıyı okusa ve önlem alsa kardır. Şu bonzai denen meret ne kadar da çok yaygınlaştı ne kadar çok karşımıza çıkar oldu. Ahh bunları satan vicdansızlara ne demeli yazık günah değil mi çocuklara...??
ilkokul kapılarının önlerinde bekleyip şekermiş gibi alıştırıyorlarmış çocukları minicik vücutları zehirliyorlar. Aileler dikkat etsinler okullarda dışarıda bir şey aldırmasınlar evden koysunlar ve çocuklara fazla para vermesinler. 1 lira 2 lira ile başlanan bu uyuşturucu çok kısa bir sürede etkisi altına alıp gençleri ölüme götürüyor. Gençlerin hal ve tavırlarına dikkat edilmeli değişiklik gözleniyorsa takip edilmeli. İnsan korkuyor çevresinden birinin de buna bulaşabilecek olmasına. Ama en çok da çocuklara gençlere üzülüyorum ne yalan söyleyeyim.
Kışın başıma gelen bir olaydı iş dönüşü okulda dağılıyordu ilkokula giden bir kızın bonzaiden yüksek sesle konuştuğunu duydum ve o an tüylerim diken diken oldu. Ne oluyor içince büyüdük mü sanıyorlar kendilerini bilmiyorum ama kendilerine ve ailelerine yazık ediyorlar. İnşallah okulda satan yoktur diye temenni ettim. Bu durumda olanların Allah yardımcısı olsun inşallah ailelerinin desteği ile uzaklaşırlar ve inşallah satanlar o bedenleri zehirleyenlerde hak ettiklerini bulur.

17 Temmuz 2014 Perşembe

Patates Köftesi

Bugün iftarda çabucak yapabileceğiniz pratik bir patates köftesi tarifi paylaşmak istedim
bana hep önce yumurtaya sonra una bulamak hep zor gelmiştir
bende yumurtayı içine kırdım işte tarifi



malzemeler
4 orta boy patates
1 yumurta
1 orta boy soğan
1.5 çorba kaşığı un (ayrıca kızartmadan önce tekrar bulamak için 2 3 çorba kaşığı un kullanılıyor)
karabiber
tuz
nane
pul biber ya da kırmızı toz biber

öncelikle patatesleri haşlayın(patatesin suyunu lavaboya dökmeyin soğutup çiçeklere verebilirsiniz daha canlı yapıyor doğal vitamin alıyorlar ya da çorbalara kullanın)
soğanı rendeleyip içine unu yumurtayı katın haşlanan patatesleri çatal yardımı ile ezip karışıma ekleyin baharatları da katıp köfte kıvamına gelince (kaşık ölçüleri tam uymayabilir cıvık bir hamur olmasın) una bulayıp kızartın
yanında güzel bir salata ile çocuklarda çıtır çıtır köfteleri çok sevecektir




afiyet olsun...

Dondurucuya Kışlık Neler Konulur?

 
 





Herkese merhaba
Rabbim bu mübarek günde tüm dualarımızı ve tutulan oruçları kabul etsin
tüm evlere bolluk bereket versin
 
kışın dondurucuya neler konulur diye ilk evlendiğimde çok düşünürdüm
tecrübe edindikçe daha rahat hazırlamaya başladım
zaten meraklı ve her şeyi zamanında yemeğe taktığım için dondurucuyu baya kullanır oldum.
 
 
kış hazırlıkları bölümünde sizler için paylaştım
göz atmak isterseniz
 
 
işte burada...
 
ayrıca yeni bir işe el attım
bahçeden bolca ürün geliyor bunları değerlendirmek istedim
organik reçel ve turşu yapımına başlıyorum.
mis gibi organik kayısı reçelim hazır bile
facebook adresimden de takip edebilirsiniz.
 
Sevgiler..
 
 
 

15 Temmuz 2014 Salı

Organik Türlü Konservesi Nasıl Hazırlanır?



herkese merhabalar
kışlık hazırlıklar yavaş yavaş başladı bizim evde
zaten herşeyin bir zamanı var ve zamanında alıp dondurucuya koymak bana büyük zevk veriyor.
dışarıdan kışın mevsimi olmayan yiyecekleri almak ya da marketlerden konserve tüketmek beni çok rahatsız ediyor. uzun zamandır da organik ürünlere takıntılı olduğumu biliyorsunuzdur.
işte kışın kabak patlıcan nasıl tüketebilinir diye düşünürken aklıma böyle bir şey geldi
daha önce yapan olmuştur belki ama ben tarifi internetten ya da başka birinden almadım
önce denedim 2 hafta geçti ve konserve mi açtım tadı gayet güzeldi
demek ki tüm kış saklanabilir diye benden tam not alınca kolları sıvadım.
çok fazla yapmadım 3 kavanoz benim için yeterli zaten nefis körlemek için ve kışın her zaman aynı yemekleri tüketmemek çeşit yaratmak için yaptım.
ölçüler yarım kilo kavanoz için geçerlidir istediğiniz kadar çoğaltabilirsiniz
1 büyük patlıcan
1 büyük kabak
(isteye göre bir avuç taze fasülye ben sadece bir konserveme koydum çünkü taze fasülyeyi kış için ayrıca hazırlıyorum)
2 büyük domates
2 biber


önce domatesi küp küp kestim siz rondodan geçirebilirsiniz
tencereye koydum küçük kesilmiş bir biberide koyup kavurdum ve üzerin 1 bardak su ilave ettim üzerine patlıcanı küp küp kesip koydum 5 dk kavurdum
kabakları kesip koydum ve 1 biberi uzun uzun kesip koydum (arzuya göre küçük domatesi 2 ya da 4 e bölüp koyabilirsiniz ) üzerine yarım bardak daha su koyup 10 dk kavurdum
kabakların rengi de sarıya doğru dönmeye başlayınca sıcakken kavanoza koydum kapağını hemen kapatıp sıcakken ters çevirdim 1 gün bu şekilde bekletip dolaba kaldırdım

türlü yapacağınız zaman
1 soğanı yağda kavurunuz ve salça, tuz ilave ediniz
konserveyi tencereye koyunuz ve içine 1 büyük patates ekleyiniz
piştikten sonra servis ediniz

işte kışın bile yaz tazeliğinde kabak ve patlıcan tüketebilirsiniz (ben sebzelerimi artık özellikle köyden gelen pazarcılardan almaya dikkat ediyorum ve bazıları da bahçeden geliyor sizinde imkanınız varsa bu şekilde tercih edin tadında çok büyük fark oluyor)

başta tuz ya da yağ eklemedim yemeği yaparken ekledim
yapacak olan takipçilerime kolay gelsin afiyetler olsun

14 Temmuz 2014 Pazartesi

İftar Menüsü

Bu akşam iftara ne pişirsem diyenler için...

Kayısı Marmelatlı Kurabiye &Bayatlamayan Kurabiye

Kayısı Marmelatlı Kurabiye & Bayatlamayan Kurabiye Tarifi
http://tr-tr.facebook.com/pages/Mutfa%C4%9Fimda-Neler-Oluyor/304993242878135

bizim gibi kurabiye sever ve bir o kadar da boğazsızsanız bu tarif tam size göre
kapalı bir saklama kabında 1 hafta kadar bayatlamadan durabiliyor
aslında bu tarifi şeker hamurlu kurabiye içinde kullanabilirsiniz

malzemeler
1 yumurta
125 gram margarin
yarım çay kaşığı ucu kadar kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bard.pudra şekeri
arzuya göre tarçın (ben bu tarifte kullanmıyorum)
kayısı marmelatı
3  3.5 bardak un

varsa 1 çorba kaşığı patates ya da mısır nişastası ekleyebilirsiniz
yine ben eklemedim


oda ısısında ki yumurtayı ve margarin eklenir
üzerine diğer malzemeler ilave edilir karıştırılır
yumuşak bir hamur elde edilir ve çok  ince olmayacak şekilde açılır
kalıplardan çıkarılır
150 derecelik fırında 10 dk pişirilir (tabii ben fırında kurabiyeleri unuttup başka işlere daldım ve üzeri baya baya kızarmış )
üzerini pudra şekeri ile süsledim

düz olan kurabiyelere kayısı marmelatı koydum ve ortasını açtığım diğer kurabiyeleri üzerine kapadım bu şekilde kalıbınız yoksa yuvarlak yaptığınız kurabiyenin ortasına bastırıp pişirebilir ve marmelatı ortasına koyabilirsiniz.

afiyet olsun


facebook sayfamı ziyaret etmeyi ve hatta beğenmeyi unutmayınız

http://tr-tr.facebook.com/pages/Mutfa%C4%9Fimda-Neler-Oluyor/304993242878135

Büryan Pilavı & Fırında Pilav

Büryan Pilavı Nasıl Pişirilir?

merhaba sevgili takipçilerim denemek isteyip cesaret edemediğim ya tutturamazsam dediğim fırında pilavı sonunda denedim ve eşimden tam puan aldım.sizlerle de hemen paylaşmak istedim aslında gözümde büyüttüğüm kadar zor bir tarif değil.

malzemeler
1 bardak pirinç
yarım tavuk göğüsü (et ile yapmak isteyenler kuzu gerdandan yapabilirler )
1 soğan
karabiber
tuz

tavuk göğüsünü öncelikle haşladım içine soğanı da minik kesip koydum kaynamaya başlayınca karabiber ve tuz ekledim.

pirinçleri çok iyi bir şekilde yıkadım
(iyice bembeyaz olması gerekiyor)
üzerine sıcak su ilave edip 1 saat beklettim

pirinci fırın kabına koyup üzerine küçük kesilmiş tavukları ve suyundan az soğan ilave ettim
üzerine geçecek kadar da su ilave ettim

normal pilav gibi 1 ölçüye 2 ölçü değil daha az su konuluyor
sadece üzerine geçecek kadar ekleseniz yeterli
üzerine yağ gezdirdim
tavuklar haşlanırken de konulabilirdi ama ben üzerine tercih ettim.

fırına koydum ve 200 derecede yaklaşık 15 dakika (suyunu çekene kadar) pişirdim

hafif sulu bıraktım kupkuru olmamalı çünkü çok sıcak değil biraz ılınınca servis yaptım o arada suyunu çekiyor

çok soğan koymayın tadını ağırlaştırabilir
üzerini folyo ile kapatmadım direkt açık bir şekilde fırına koydum

afiyet olsun

11 Temmuz 2014 Cuma

8 Temmuz 2014 Salı

İftar Menüleri...

herkese merhabalar paylaştığım tüm iftar menülerini facebook sayfamdan takip edebilirsiniz?


 
 
ve sonunda artık bende bir video hazırlayabildim.
umarım devamı gelir güzel fikirlerim var ama hayata geçiremiyorum ne yazık ki :(
 
diğer menü önerilerim için facebook sayfamı ziyaret edebilirsiniz
 

18 Haziran 2014 Çarşamba

Zeytinyağlı Taze Bakla Nasıl Yapılır?

 
herkese merhabalar evlendiğim 3 yıl oldu ben ilk defa bakla yemeği yaptım. ben pek sevmesem de eşim seviyor diye kolları sıvadım.bakla almayı zaten düşünüyordum ama bahçeden gelince almama gerek kalmadı.bu arada gerçekten güzeldi tazeydi ve beğendim sanırım her yıl Allah nasip ederse yapabilirim artık

malzemeler
yarım kilo bakla
1 soğan
2 çorba kaşığı un
yarım çay bardağı zeytinyağı
2 kesme şeker
su
dereotu

baklalar temizlenir ve yıkanır.
soğan zeytinyağında hafif kavrulur ve un ,şeker eklenir
baklalar karışıma ilave edilip su eklenir pişirilir(baklaların üzerini geçecek kadar su çok fazla değil)
servis tabağına alınıp dereotu ilave edilir

yerken sarımsaklı yoğurtta tercih edebilirsiniz çok yakışıyor

afiyet olsun...
facebook sayfamı ziyaret etmeyi ve hatta beğenmeyi unutmayınız :D

http://tr-tr.facebook.com/pages/Mutfa%C4%9Fimda-Neler-Oluyor/304993242878135

16 Haziran 2014 Pazartesi

Barbunya Dondurucuya Nasıl Konur?

 
Yazın sebzeler çıktıkça kış hazırlıkları da süreklilik buluyor.
Pazar tezgahlarında barbunya artık yerini almaya başladı.
Kışın kurusu marketlerde çok pahallı olduğu için hiç almadım
biraz da kendimce tepki verdim belki de
şimdi zamanıyken ve ucuzlamışken tazesini alıp dondurucuya koydum
malum hala makinam bozuk olduğu için kendi yaptıklarımı ekleyemedim
Barbunya dondurucuya nasıl konur sorusuna gelince
çok basit ayıklanan barbunyalar önce soğuk suya sonra sıcak suya ve sonra tekrar soğuk suyu konarak şoklanır süzülüp kuruduktan sonra buzdolabı poşetlerine konur.
Çıkarınca yine taze barbunya yapar gibi pişirilir.
Tüm yapacak dostlara şimdiden kolay gelsin...

Kul Hakkı & İşçinin Hakkını Alamaması

 
Herkese merhabalar güzel mutlu haberlerle dolu haftalar diliyorum
Bu yılda ramazan ayına az bir vakit kaldı.
İçimde her ramazan ayına girerken ki sevinç var yine.
insanın maneviyatının artığı bu ayda Rabbim yine helalinden rızık versin ve her zaman kimsenin hakkını yememek için nefislerimizi tutsun.
***
Kim haksızlık ve zulüm ile bu yasakları işlerse,biz onu cehenneme atacağız
Nisa:30
***
 
Rabbim o mübarek kitabında kul hakkı yemenin ya da helal olmayanı yemenin günah olduğunu anlatırken insanlar neden bu günahı işlemek için çaba sarf ederler bilemiyorum.
 
uzun bir süre evvel iş yerinden ayrılmıştım ve bundan bahsetmiştim.
ne yazık ki gördüklerim karşısında bazen nutkumun tutulduğunu hissederdim
aslında işten çıkmış olmam Allahın bana bir yardımıydı belki de
hakkım yendi hak yendi sadece benim hakkım değil birçok işçinin hakkı yendi
ben devlet kapısında çalışırken bile bunlar olabilirken düşünüyorum özel sektörde çalışanlar ne zorluklarla karşılaşıyorlardır.biz çalışanların hakları yeniyor belki ama unutuluyor ki yukarı da Allah var. Gün gelir ben unuturum belki ama Rabbim unutur mu. İnsanları kandırabilirsiniz belki ama Rabbimi kandırabilir misiniz? Haşa!
Birçok iş veren görüyorum işçisinin hakkını vermeyen.
sen koca ay çalış didin emek ver sabah kalk git orada tüm gün bir sürü insanla uğraş ve belki makine başında ayakta çalış sonra ay sonu gelsin paranı alama. Lütfen bunlar yaşanmasın
işçiler bu gibi durumlarda neler yapmalı bilgilendirilsin.
 
***
Aranızda birbirinizin mallarını haksız yere yemeyin. İnsanların mallarından bir kısmını bile bile günaha girerek yemek için onları hakimlere (rüşvet olarak) vermeyin.
Bakara:188
***
 
Peygamber Efendimizde işçinin haklarının korunması,ücretlerinin eksiksiz ve zamanında verilmesi,onlara güzel davranılması konusunda tavsiyelerde bulunmuşlardır.
 
Rasûl-ü Ekrem Efendimiz, bir keresinde,Allah Teâlâ, çalıştırdığı işçiden azami verim aldığı halde, onun ücretini tam ödemeyenin öteki hayatta hasmı olacaktır buyurmuş
 Buhârî, İcâre, 10
 
Bir kudsî hadiste de şu ilahi tehdidi seslendirmiştir: Üç kimse, kıyamet gününde Beni karşısında bulacaktır: Benim adımı kullanarak haksızlık eden; hür bir insanı satıp parasını yiyen; bir işçiyi çalıştırıp da ona ücretini vermeyen
 Buhârî, İcâre, 12, 15
 
 
altı çizili kısın alıntıdır.