BLOĞUMA HOŞGELDİNİZ

OĞLUMLA EVDE MACERALARIMIZI,ETKİNLİKLERİMİZİ,YAPTIĞIM ŞEKERLERİ...

OKUDUKLARIMI,GÖRDÜKLERİMİ,İLGİMİ ÇEKENLERİ...

BURADA SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTİYORUM.
BADEM ŞEKER EVİ






16 Haziran 2014 Pazartesi

Barbunya Dondurucuya Nasıl Konur?

 
Yazın sebzeler çıktıkça kış hazırlıkları da süreklilik buluyor.
Pazar tezgahlarında barbunya artık yerini almaya başladı.
Kışın kurusu marketlerde çok pahallı olduğu için hiç almadım
biraz da kendimce tepki verdim belki de
şimdi zamanıyken ve ucuzlamışken tazesini alıp dondurucuya koydum
malum hala makinam bozuk olduğu için kendi yaptıklarımı ekleyemedim
Barbunya dondurucuya nasıl konur sorusuna gelince
çok basit ayıklanan barbunyalar önce soğuk suya sonra sıcak suya ve sonra tekrar soğuk suyu konarak şoklanır süzülüp kuruduktan sonra buzdolabı poşetlerine konur.
Çıkarınca yine taze barbunya yapar gibi pişirilir.
Tüm yapacak dostlara şimdiden kolay gelsin...

2 yorum:

  1. Bezelyemi donduruca koydum,sıra geldi barbunyaya..Ben barbunyayı hiç şoklamam zeynep'cim,güzelce ayıklarım,yıkarım,suyu süzüldümü poşetleyip dondurucuya koyarım ve lezzetinde de hiç bozulma olmaz..Ben galiba uğraştırıcı şeyleri sevmiyorum,daha kolayına kaçıyorum ne dersin:)Sevgiler..

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. bağnu'cum aslında bazen bende şoklamıyorum ama bu siyah suyu oluyor ya onun aklaması için sanki sıcak değince daha iyi geliyor gibi geldi bana o yüzden şokluyorum yoksa şoklamadan da konulsa aynı geliyor bana da sevgiler canım

      Sil