malz. kıyma( yapıcağınız adete göre göz kararı ayarlayabilirsiniz)
yarım çay bardağı ince bulgur
maydanoz
karabiber
tuz
pulbiber
ceviz( irice dövülmüş 2 3 adet)
1 tatlı kaşığı salça
yarım soğan
yufka
yumurta
galeta unu
yapılışı: yufkaları sigara böreği yapar gibi üçgen kesiyoruz bulguruda 1 çay bard. sıcak su ile ıslatıyoruz ve bekletiyoruz
tencerenin içine biraz sıvı yağ koyup yarım soğanı kavuruyoruz
içine kıymayı atıp kavurmaya devam ediyoruz ve salçayı ekliyoruz
maydanoz,tuz karabiber,pulbiberi ekleyip şişen bulguruda ekliyoruz biraz daha pişirmeye devam edip cevizleride ekliyoruz v tencerenin altını kapatıyoruz.
üçgen kestiğimiz yufkaya hazırladığımız harcı koyuyoruz ve sarıp yumurtaya buluyoruz ve tabiki daha sonrada
galeta ununa bulayıp kızartıyoruz.
afiyetler olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder