ama rahatsızlanınca yemek zorunda olduğumu düşünerek et soteyi yaptım
aslında tarifi bayramda yayınlamak istemiştim fakat sürekli bilgisayar başında olmama rağmen fotoğrafları düzenlemekte tembellik yaptım.
geçte olsa et sotemin malzemeleri
yarım kilo dana kuşbaşı (ben etleri biraz büyük tuttum siz minik minikte kesebilirsiniz)
1 çarliston biber
1 kırmızı biber( ben her iki biberimide buzluktaki hazırladığım biberlerden gözkararı kullandım )
5 arpacık soğan
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı biber salçası(yine kendi hazırladığım kırmızı biber salçamı-sosumu kullandım)
1 diş sarımsak
tuz
karabiber
yağı tavaya alıp(teflon karnıyarık tavam var onda hazırladım) arpacık soğanı sarımsağı hafif kavurdum
etleri eklediğim kavurmaya devam ettim
15 dakika sürekli karıştırarak kavurdum
içine salçaları ilave ettim biberleri de ekleyip 1 çay bardağı su ile 15 dakika pişirdim
arada karıştırdım iyice pişmesine yakın tuzu karabiberi ilave edip tekrar karıştırarak 5 dk kadar pişirdim
etleri test edip pişmişse ocaktan aldım.
narlı,cevizli roka
yarım demet roka
damak zevkine göre taze nane,dereotu
1 domates
1 çarliston biber
istenirse dondurulmuş mısır(ben kullanmadım)
4 ceviz
yarım büyük nar
3 tatlı kaşığı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
tuz sumak
işte salatamız hazır
son olarakta yapıp ekleyemediğim kelek turşusu ve karışık turşum
Ne kadar güzel görünüyor hepsi ama yemekteki arpacık soğanlar ayrı bir güzel :)
YanıtlaSilÇook teşekkürler
Silet yemeğine arpacık soğanı çok yakıştırıyorum
görüntüsü güzel oluyor.
Ellerine sağlık..Nefis gözüküyor...
YanıtlaSilsağol canım teşekkürler
SilNefis bir sote olmuş,salataylada çok yakışmış..ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilnursen ablacığım çok teşekkürler
SilGörselleri kadar eminim tatları da harikadır,ellerine sağlık:)
YanıtlaSilçook teşekkür ederim canım sağolasın
Sil