BLOĞUMA HOŞGELDİNİZ

OĞLUMLA EVDE MACERALARIMIZI,ETKİNLİKLERİMİZİ,YAPTIĞIM ŞEKERLERİ...

OKUDUKLARIMI,GÖRDÜKLERİMİ,İLGİMİ ÇEKENLERİ...

BURADA SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTİYORUM.
BADEM ŞEKER EVİ






18 Haziran 2012 Pazartesi

Şakşuka

şakşuka tarifi
şakşuka nasıl yapılır



bugün patlıcan kızartması yapmaya karar verip sonradan bu tarife çevirdiğim yemeğin  şakşuka olduğunu sonradan öğrendim.aslında patlıcan kızartmasına domates sos hazırlıcaktım.sonra tarifi ballandıra ballandıra arkadaşıma anlatıyordum ki aaa şakşukaymış meğer benim tarif.

işte yaz akşamları için pratik lezzetlerden biri daha
malzemeler:

3 domates
1 diş sarımsak
2 büyük patlıcan
2 çarliston biber
1 kabak
istenirse 1 patates ben kullanmadım.tuz pulbiber 1çorba kaşığı salça

patlıcan,kabak,biber küp küp kesilir
kabakları patlıcana göre daha minik doğradım.
hepsi önce kabak sonra patlıcan sonra biber sırası ile kızartılır.
domatesler rendelenir sos tenceresine alınır
biraz fokurdayınca salça tuz sarımsak pulbiber ilave edilir ( yağ eklemedim)
patlıcan,kabak,biber bu sosa ilave edilir
5 dakika pişirilir.

afiyet olsunn

9 yorum:

  1. yaz günü için harika bir tarif:)

    YanıtlaSil
  2. aynen hafif oluyor zaten sıcakta insanın canı birşey yemekte istemiyor.aperatif şeyler süper oluyor

    YanıtlaSil
  3. patlıcana kızarma yakışıyor ama kilo probleminden sonra arada kızartmadan yapıyorum arda kızartıyorum yazın güzel bir menü eline ağlık canım

    YanıtlaSil
  4. çok severim ellerine sağlık soguk soguk yiceksin :))

    YanıtlaSil
  5. cnm patlıcanı kızartırken tuzlu suda fazla bekletirsen daha az yap çekiyor.
    sondada kağıt havlu üzerine koy hafif oluyor.
    sağolkardelenciğim

    teşk.ler canım.kızartmaları ve bu tarz yemekleri b ende soğuk sevenlerdenim.

    YanıtlaSil
  6. Ellerinize sağlık çok sevdiğim bir yemektir.

    YanıtlaSil