BLOĞUMA HOŞGELDİNİZ

OĞLUMLA EVDE MACERALARIMIZI,ETKİNLİKLERİMİZİ,YAPTIĞIM ŞEKERLERİ...

OKUDUKLARIMI,GÖRDÜKLERİMİ,İLGİMİ ÇEKENLERİ...

BURADA SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTİYORUM.
BADEM ŞEKER EVİ






10 Haziran 2014 Salı

Doğum Günü Sofrası& Pilav Tarifi

Herkese merhabalar aslında ne zamandır hazırlamak istediğim bir posttu bugüne kısmetmiş
artık ramazan yaklaşıyor davetler başlıcak elbette. tutulan oruçlar  konu komşu hep beraber açılacak masalarımız daha da bereketlenecek. Bende sizlere tam da bu konu da yardımcı olacak bir post hazırlamak istiyorum.aslında doğum günü kutlamalarına karşıyım ama yine de eşimin doğum gününde güzel bir masa hazırlamaktan kaçınmadım.
Geçen misafir ol bana da izlemiştim normal yemek tabağına pilav koyuyorlar dikkatimi çekti
kimseyi eleştirmek için yazmıyorum yanlış anlaşılmasın sadece bilgilendirmek istiyorum elbette benimde eksiklerim hatalarım vardır ama misafir sofralarında orta boy bir tabağa pilav konulmaz. en geniş düz servis tabağına konulur ben bunu düşünerek çekmemiştim fotoğrafı ama hazırlayacağım zaman dikkatimi çekti ve paylaşmak istedim.
 
çiğ köfteyi hazır almıştım bunu belirteyim eşim çok sever ama maalesef çiğ köfteyi yoğuracak cesaret yok bende.
menüde marine edilmiş et
pilav
çiğ köfte
salata
patatesli börek vardı.
 
sizlerde misafir davetlerinize böyle bir menü hazırlayabilirsiniz
peki benim pilav ölçüm nasıl?  her kadının soğan doğrayışı farklıymış
 dolayısı ile herkesin ölçüsü de farklıdır.
benim ölçüm standart aslında
 
1 bardak pirinç
1.5 bardaktan biraz fazla su (tam dolu dolu 2 bardak değil)
 
1 bardak pirinci önceden ıslatıyorum ve tüm nişastası gidene kadar duruluyorum
2 tahta kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
yarım çorba kaşığı tereyağ koyuyorum
sakın fazla demeyin pirinç çekiyor.
 iyice kavurun mümkünse et ya da tavuk suyu kullanın yoksa bulyon koyabilirsiniz
2 çay kaşığı tuz ekleyip yaklaşık 15 dakika kadar pirinci kavurun
1 bardak soğuk su ilave edip bir kere daha karıştırın ve yarımdan biraz fazla su ilave edip kapağını kapatın ve hiç açmayın servisten öncede karıştımayın.
afiyet olsun
 
 
facebook sayfamı ziyaret etmeyi ve hatta beğenmeyi unutmayınız
 

4 yorum:

  1. Pilavı bende bu şekilde kavurarak yapıyorum ve çok lezzetli oluyor. Ama sadece tereyağı ile. Ellerine sağlık menü güzel olmuş..

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. bana sadece tereyağı çok ağır geliyor sadece faydası sebebi ile tüketiyorum aramız pek iyi değil :D
      sağol cnm sevgiler

      Sil
  2. bende 1 e 2 ölçüyle yaparım ,şaşmaz. Pilavı düz tabağa koymak doğru ama diyelim ki pilav -kuru yanyana olacak yada başka bir tencere yemeği o halde çukur tabak daha mantıklı oluyor, sevgiler, nice mutlu yıllar, ellerine sağlık.

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. canım misafir sofraları için düz tabak her zaman daha doğru ama evde normalde bende bir kuru fasulye yapmışsam ya da başka bir tencere yemeği düz tabak kullanmıyorum çukur tabak kullanıyorum
      sevgiler çok teşekkürler

      Sil