BLOĞUMA HOŞGELDİNİZ

OĞLUMLA EVDE MACERALARIMIZI,ETKİNLİKLERİMİZİ,YAPTIĞIM ŞEKERLERİ...

OKUDUKLARIMI,GÖRDÜKLERİMİ,İLGİMİ ÇEKENLERİ...

BURADA SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTİYORUM.
BADEM ŞEKER EVİ






11 Şubat 2013 Pazartesi

Ağızlara Layık Kuru Patlıcan Dolması

herkese merhabalar
tariflerime artık çok ara vermeden devam etmek istiyorum
bu aralar kendimi mutfağa vermiş durumdayım yine
şu 15 20 gün yemek yapamamanın acısını çıkartıyorum neredeyse
geçenlerde akşam yemeğine yetişmeyip yemekten sonra mis gibi giden patlıcan dolmalarım
eşimle tam yemekten kalkmıştık ki tekrar oturduk sofra başına:D
bunlarda geriye kalanlar aslında
o ara çekmek aklıma bile gelmedi
nasıl bir iştahla oturduysam masaya yedikten sonra aaaa ben fotoğraf çekicektim dedim
neyseki anneme ayırdıklarımı çekebildim:D
işte tarif

1 büyük boy kuru soğan
2 su bardağı pirinç
1 buçuk çorba kaşığı nane(bol naneli sevenlerdenim)
250 gram kıyma
2 çorba kaşığı biber salçası( arzuya göre acı)
2 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı zeytinyağı
göz kararı koymuş olsamda bolca sıvı yağ
pul biber
tuz
istediğiniz baharatlar

1- soğanlar bol yağda tuz ile kavrulur
2-kavrulan soğanlara kıymada eklenir kavurmaya devam edilir
3-iyice kavrulduktan sonra yıkanmış pirinçler ilave edilir ve kavurma işlemine devam edilir
4-yaklaşık 6-7 dakika pirinçleri kavurduktan sonra nane pul biber eklenir hepsi tekrar karıştırlır
5-salçalarda eklenip üzerine çıkacak kadar su ilave edilir
6- suyunu çekene kadar pişirilir
not:çok fazla su koymanıza gerek yok pilav gibi pirinçler pişene kadar bekletmiyorum

bu arada suya koyduğum patlıcanları yumuşayana kadar kaynatıyorum

patlıcanlar ve dolmanın hazır olunca içlerini doldurup başka bir tencereye diziyorum
kısık ateşte pişiriyorum(yaklaşık yarım saat 45 dakika sürüyor)

tencereye dizilen patlıcanlara ekstra yağ eklemeyin
harcın içindeki yağ miktarı oldukça fazla biraz su ilave etmeniz yeterli olucaktır
afiyet olsun....


19 yorum:

  1. Ama Zeynepciğim bensiz nasıl yiyeceksin bu güzelleri:) Ellerine sağlık.

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. buyur gel canım kapım her zaman açık sanada yaparım:D

      Sil
  2. çok severim...
    aklıma soktun...
    aktardan almak lazım :)
    ellerine sağlık canım...

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. sağol şirineciğim.
      bizim buralarda bulmak çok zor
      paket içinde market tarzı bir yerde gördüm ahhh nasıl mutlu oldum bilemezsin:D oradan kaptım 1 paket ama bitti bile:(

      Sil
  3. çok severim kuru dolmayı elinize sağlık :)

    YanıtlayınSil
  4. Geçen ay Niğde Aksaray'lı bir arkadaşımda küçük kuşbaşı etlisini yedim ve bayıldım..İnan Zeynep'cim kaç tane yediğimi hatırlamıyorum,çünki çok güzeldi..Senin dolmalarında çok güzel görünüyor..Tekrar canım istedi,ben en iyisi arkadaşımla bir görüşeyim:)Ellerine sağlık:)

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. şimdi düşündüm de aslında kuşbaşı etlisi eminim daha da güzel olmuştur
      çünkü patlıcana kıyma,et çok yakışıyor
      çerez gibi de gidiyor mübarek :D
      sağol canım

      Sil
  5. off çok güzeller:))bende yapmak istiyiyorum kaç gündür aklımda sanırım yarın yapıcam bu fotodan sonra:))segiler...

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. şimdiden kolay gelsin o zaman size
      çok teşekkürler
      sevgiler

      Sil
    2. kışın en sevdiğim dolma türü eline sağlık canım

      Sil
    3. sağol kardelen ablacığım

      Sil
  6. bayılırım olsa da yesem:))
    ellerine sağlık

    YanıtlayınSil
  7. ellerine sağlık canım..
    mutlu akşamlar..
    sevgiler..

    YanıtlayınSil
  8. ayy ben bunu ilk defa kuzenimin sözünde yemiştim :D bayılmıştımmm , hiç böyle leziz biişi olacağını düşünmezdim.

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. bende başlarda patlıcan dolmasına çok önyargılı yaklaşmıştım
      ama şuanda vazgeçemediğim yemekler arasında

      Sil
  9. nefis görünüyor dolmaların ellerine sağlık afiyet şeker olsun canım benim ..hasta olmasam şimdi yattığım yerden kalkıp yapardım..çok canım çekti:)))

    YanıtlayınSil