artık yoğurdu evde yapmaya başladım yaparkende sütü pastörize kullanıyorum.ama yoğurdun içine katılan katkı maddeleri olmayınca içime siniyor.
normal yoğurda göre daha sulu olsada tadı daha güzel oluyor.
yarım litre ılık süte
2,5 çorba kaşığı yoğurt ekliyorum.
sıcak ortamda üzerini havlularla sarıp en az 8 saat bekletiyorum.1 güne yaklaşıkta hiç ellemeden buzdolabında bekletiyorum.işte yoğurdumuz hazır:D
bu da ev yapımı yoğurttan yaptığım mis gibi ayran
Bende yoğurdu evde yapıyorum. Yalnız ,pastörize değil , sütü sütçüden alıp yapıyorum..İçimize sinerek tüketiyoruz..Ellerine sağlık,mis gibi olmuştur..Afiyet olsun:)
YanıtlaSiluzun zamandır yoğurdu evde yapanlardanım,
YanıtlaSilbiz kadınlar harikayız valla,
ellerine sağlık,şifa olsun yiyenlere
sizinde ellerinize sağlık hanımlar
YanıtlaSilben maleseff sütçü bulamıyorum bulduğum sütçülerde de içime sinmedi o yüzden pastörizeyi tercih ediyorum hazırlara göre tadı çok daha güzel oluyor