BLOĞUMA HOŞGELDİNİZ

OĞLUMLA EVDE MACERALARIMIZI,ETKİNLİKLERİMİZİ,YAPTIĞIM ŞEKERLERİ...

OKUDUKLARIMI,GÖRDÜKLERİMİ,İLGİMİ ÇEKENLERİ...

BURADA SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTİYORUM.
BADEM ŞEKER EVİ






12 Nisan 2012 Perşembe

Milföy Halkası(milföy kızartması)

geçenlerde annem baya bir yemek tarifi kitabı göndermiş
içinde çok güzel tarifler var
ama gözüme ilk takılan bu tarif oldu.
yapsam mı yapmasam mı ,milföy normalde yağlı bu tarifle yenir mi diye önyargı ile yaklaştım ama bir o kadar da merak ettim tadını. sonunda tüm cesaretimi toplayıp tuttum mutfağın yolunu.
tarifin aslı ıspanaklı börek şekliydi
ama ben ıspanağı yemekte kullanınca patatesli olmak zorunda kaldı:)
malzemeler
milföy hamuru
patates
1 baş kuru soğan
karabiber,tuz
1 kaşık salça
sıvı yağ( kızartmak için)

milföy hamurlarını bardak yardımı ile yuvarlak kesiyoruz
2 milföyden 1 börek çıkıyor
patatesleride haşlayıp püre yapıyoruz
kavrulan soğanlala patatesi salçayı karabiberi tuzu karıştırıyoruz burda soğanlar kavrulurken yok denecek kadar az yağ kullandım.
bu harcı milföylerin ortasına koyup iki milföyü birleştiriyoruz ve kızartıyoruz.
servis tabağına peçete koyup kızaran milföyleri alıyoruz.
tadımı hiç sandığım kadar yağlı olmadı
börekçilerde satılan börek tadındaydı.
eşimle biz çok beğendikk
en kısa zamanda yeniden yapılcak
aaa bu arada neden 3 tane :D denemeydi korkularımı yendim artık bolca yapabilirim


2 yorum:

  1. Merhaba, blogunuzu yeni keşfettim. Tarifleriniz, özellikle de bu milföy tarifi çok ilgimi çekti. Bunu en kısa zamanda ben de deneyeceğim. Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  2. öncelikle bloğuma hoşgeldiniz.
    tarifi beğendiğinize sevindim.sağolun

    YanıtlaSil