BLOĞUMA HOŞGELDİNİZ

OĞLUMLA EVDE MACERALARIMIZI,ETKİNLİKLERİMİZİ,YAPTIĞIM ŞEKERLERİ...

OKUDUKLARIMI,GÖRDÜKLERİMİ,İLGİMİ ÇEKENLERİ...

BURADA SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTİYORUM.
BADEM ŞEKER EVİ






5 Nisan 2012 Perşembe

Garnitürlü Pilav



1 bardak pirinç
markette satılan garnitürlerin yarısı
1bulyon
2 bardak su
tereyağ
sıvıyağ


sıvıyağ ile tereyağı tencerede kızdırdıktan sonra yıkayıp nişastasını akıttığımız pirinci ve bulyonu ekleyip kavuruyoruz.içine yıkadığımız yarım garnitürü ekleyip 2 bardak su ekliyoruz.
sıvıyağ oranı 3 çorba kaşığı 1 çorba kaşığıda tereyağı
çok  yağlı gelebilir ama pilav biraz yağı kaldırıyor.lezzetini yağ veriyor sanki alışıncada çok yağlı gelmiyor.afiyet olsunn

2 yorum:

  1. Çok severim garnitürlü pilavı eline sağlık canım çok güzel gözüküyor.

    YanıtlaSil