BLOĞUMA HOŞGELDİNİZ

OĞLUMLA EVDE MACERALARIMIZI,ETKİNLİKLERİMİZİ,YAPTIĞIM ŞEKERLERİ...

OKUDUKLARIMI,GÖRDÜKLERİMİ,İLGİMİ ÇEKENLERİ...

BURADA SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTİYORUM.
BADEM ŞEKER EVİ






14 Mayıs 2012 Pazartesi

Ekşili Çorba ( Sulu Köfte)

bizim yörede ekşili çorba derler bu yemeğe.bazı yerde duydum ki sulu köfte deniliyor.
eskiden beri bayılırım ekşili çorbaya.annemde misler gibi yapar benimde ilk denememe rağmen annemin yaptığına yakın bir tat olmuştu
ama köfteleri biraz büyük olmuş sanırım pişince şiştiler:)
bir dahakine daha minik köftelerle yapıcam

malzemeleri
salça
yarım çay bard. pirinç
göz kararı kıyma
tuz
karabiber
bulyon
yarım kuru soğan
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı un
yarım limon suyu


soğanları rendeleyip tuz ile biraz öldürüyoruz.
içine kıymayı ekleyip karıştırıyoruz pirinç karabiber tuz ekleyip iyice hepsini harmanlıyoruz.minik minik köfteler yapıyoruz

tenceredede sıvı yağ ile salçayı karıştırıp su ilave ediyoruz
su kaynayınca köfteleri atıyoruz.
köftelerin pişmesine yakın 1 yumurta sarısı ile yarım limon suyunu 1 tatlı kaşığı yoğur 1 tatlı kaşığı un ile terbiye yapıp çorbaya ilave ediyoruz.
köftenin içindeki pirinçler pişince ocağı kapatıyoruz afiyet olsun


13 Mayıs 2012 Pazar

Anneler Günü

tüm annelerin anneler günü kutlu olsun...

Çilekli Pasta

 ÇİLEKLİ PASTA TARİFİ

 pandispanya tarifi
eşimin doğum gününde yaptığım çilekli pastanın pandispanyası için
malzemeler
4 yumurta
10 kaşık şeker
10 kaşık un
1 paket kabartma tozu
arzuya göre vanilin ( ben kullanmadım)

şeker ile yumurtayı iyice çırpıyoruz sonra kabartma tozunu atıp karıştırıyoruz ve unu yavaş yavaş ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
175 derecelik fırında yaklaşık 15 dk kadar turuyoruz.( siz fırınınıza göre ayarlayabilirsiniz benim fırınım biraz fazla sıcak yaptığından 15 dk iyi geldi ) kürdan testine tabi tutup piştiyse alıp biraz soğuduktan sonra ortadan ikiye bölüyoruz.



arasına isterseniz pastacı kreması kullanabilirsiniz.ben kremşanti kullandım.
kremşantiyide 1 bardak soğuk süt ile hazırladıktan sonra süt ile ıslattığım pandispanyamın ilk katına sürdüm arasına çilekleri halka halka kesip güzelce yerleştirdim.sonra süt ile ıslattığım pandispanyamın diğer katını ekledim yine kremşantimi sürüp bütün heryerini kapladım.
en üstüne artan kremşantiye gıda boyası ekledim( kürdan ucu kadar yetti)
pastanın üstünü renklendirdim
yaklaşık 1 bardak çilek ile 1 bardak toz şekeri blanderdan geçirip pastanın üzerine döktüm kenarlarınıda çilekle süsledim.

pastamız hazır afiyet olsun...




12 Mayıs 2012 Cumartesi

Eşimin Doğum Günü Menüsü

dün akşam eşimin doğum günüydü.
aslında arkadaşlarını çağırıp birşeyler yapmak vardı planımda.çaylar falan içerdik ama haftaiçi olunca herkesde çalışıyor olunca çağırmaktan vazgeçtim ve eşime minik bir doğum günü sofrası hazırladım.
menümde islim kebabı
sarma
salata
makarna( sarma olduğu için makarna yaptım sarma yapsaydım elbetteki pilav daha iyi giderdi :D)
ve çilekli pasta..

işte fotolar




pasta ve islim kebabının tarifini daha sonra vericem
şimdilik dışarı çıkıcam.
yarın anneler günü anneme gidip hediyesini erken vericem

7 Mayıs 2012 Pazartesi

Ev Yapımı Yoğurt

artık yoğurdu evde yapmaya başladım yaparkende sütü pastörize kullanıyorum.ama yoğurdun içine katılan katkı maddeleri olmayınca içime siniyor.
normal yoğurda göre daha sulu olsada tadı daha güzel oluyor.

yarım litre ılık süte
2,5 çorba kaşığı yoğurt ekliyorum.
sıcak ortamda üzerini havlularla sarıp en az 8 saat bekletiyorum.1 güne yaklaşıkta hiç ellemeden buzdolabında bekletiyorum.işte yoğurdumuz hazır:D

bu da ev yapımı yoğurttan yaptığım mis gibi ayran



İki Renkli Kek

geçenlerde yaptığım kekin başarısızlığının ardından bu kekim hem görüntüsü hemde tadı ile muhteşem oldu.eşimin isteği üzerine iki renkli kekim.
malzemeler:
3 yumurta
1 buçuk su bard. şeker
1 su bardağı yoğurt
yarı su bard. sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
arzuya göre vanilin( ben kullanmadım)
3 su bard. un.
1çorba kaşığı kakao

önce şeker ile yumurtalar mikserde çırpılır sonra yoğurt eklenir yine çırpılır sonra sıvı yağı ve diğer malzemeler eklenir.( kakao hariç)
iyice yağlanmış kek kalıbına bu karışım ilave edilir yaklaşık yarım su bardağı kalınca karışımı kakaoda ilave edilir ve beyaz karışıma rastgele eklenir.170 derecelik önceden ısıtılmış fırında pişirilir.

afiyet olsunn...

3 Mayıs 2012 Perşembe

Ödül Aldım...

http://kardelen-kardelen-kgn.blogspot.com/  kış güneşi'den ödülümü aldım.çok mutlu oldum çok çok teşk.ediyorum kendisine.
dün akşam yazıcaktım aslında yazımı ama pcmdeki sorun nedeniyle bugüne kısmetmiş:)
şimdi gelelim 7 gerçeğe.
hayatımda birşeyleri değiştirmek için uğraşıyorum en kısa zamanda olucağına inanıyorum

dedikodudan nefret ediyorum.yapandan korkuyorum.

misafir ağırlamaya bayılıyorum

temizlik yapmak hastalık derecesine geldi sürekli çamaşır suyu ile geziyorum

yemek yapmayı çok sevsemde yemeği sadece ihtiyaç olarak görüyorum

eşimi ailemi çok seviyorum

hayatımdan benden uzak durmasını istediğim dengesiz terbiyesi olmayan ve hatta insanlıktan nasiplerini almamış kişileri tek tek çıkarıyorum.

bu ödülü 11 arkadaşımıza hediye edicekmişiz.işte en zor kısmı bu galiba.
ŞİRİN TARİFLER
YEMEK HEYECANI
TOMBUL TARİFLER
BİR TUTAM KEKİK
PASTA BAHÇEM
OLSADA YESEK SUZAN
YEMEK SEVDAM
KENDİMCE
FATOŞUN MUTFAĞI
CİHAN'IN BAHÇESİ
CEP AYNASI

30 Nisan 2012 Pazartesi

Çilekli Parfe

artık sıcaklar bastırdıkça insanın canı soğuk birşeyler istemeye başladı.
bende çilekli parfe yaptım.hem pratik basit hem de lezzetli oldu..

malzemeler:
1 paket ( 1 kutu 2 poşet) kremşanti
2 tatlı kaşığı yoğurt
15-20 tane çilek
1 bardak toz şeker
1 bardak süt

kremşantiyi üzerinde yazan tarife göre süt ile hazırlıyoruz.
ayrı bir yerde şeker ile birlikte çilekleri blanderdan geçiriyoruz.
kremşantinin içine 2 kaşık yoğurtu ve çilekli karışımı ilave edip buzluğa kaldırıyoruz.
isterseniz çilekli karışımdan fazla yapıp parfeyi servis ederken üzerine koyabilirsiniz.




27 Nisan 2012 Cuma

Kurabiye Kursu

şuan nasıl mutluyum bilemezsiniz.
uzun zamandır kurabiye ve cupcake kursu arıyordum ve sonunda nihayet buldum
yaşadığım memleket küçük olunca,ne yazıkki etkinliklerde 0 olunca insan çok zorlanıyor
istanbula gidip bu kurslara katılma imkanımda yoktu ama tesadüf karşıma çıktı.hemen kaydoldum çokta mutlu oldum.inş.umduğum gibi güzel geçer...

26 Nisan 2012 Perşembe

Patates Mücveri

patatesi çok seven biri olarak ve patatesin yemek seçeneği çok olduğundan bol bol patatesli yiyecekler yapıyorum.bu patates mücverini yapmakta ne zamandır aklımdaydı
tarifini yemek heyecanı Emel'den aldım.tarifinide aynen uyguladım ama kabartma tozunu yarım paketten fazla koydum çok kabardı :) tadı çıtır çıtır çok lezzetliydi.
işte tarifi tık

birde aklımdayken artık şu facebooktaki oyunlardan kurtulmak istiyorummm bağımlılık yaptı ama hep aklımdalar bırakamıyorumm bloğumu ihmal ediyorum:(((

24 Nisan 2012 Salı

TAZE NANELİ CACIK

bu yıl iş yerinde bol bol cacık çıksada
 bu taze ve kuru naneli cacığın yerini tutamaz.
1 diş sarımsak 1 salatalık biraz tuz taze ve kuru nanenin yoğurt ve az suyla birleşimi
 bu arada cacığın tarifini vermek için eklemedim aslında naneler bahçemizden tazecik yeni kopartılmış organik kokuyor:DD



23 Nisan 2012 Pazartesi

Anne Eli Değdi...

bugün resmi tatil olunca bende anneme kaçtım biraz.
mis gibi poğacasından yaptı bana
hatta evede getirdim.çok özlüyorum annemin yemekleriniii


HAKKIMDA...

canım abim için bir blog açmaya karar verince aaa baktım ki 2 blogtada benim hakkımda bölümü çıkıyor bende kısaca buraya yazmaya ve o bölümü boş bırakmaya karar verdim.


1986 DOĞUMLUYUM VE MİNİ MİNİ YAŞLARDAN BERİ YEMEK YAPMAYA MERAKIM VARDIR.İLK MUTFAK MACERAMDA ORTAOKULDA YAPTIĞIM TAŞ GİBİ SERT KURABİYEMLE OLDU FAKAT HİÇ YILMADAN DEVAM ETTİM.ÜNİVERSİTE YILLARINDA MUTFAK SEVDAM BİRAZ AZALSA BİLE EVLENDİKTEN SONRA KAT VE KAT ARTTI.UMARIM SİZLERE YEMEK KONUSUNDA YARDIMCI OLACAK TARİFLER VE FİKİRLER VEREBİLİRİM