aslında tiramisu ile aram hiç iyi değildir.
3,5 yıl önce cemiyette kendisi ile tanıştım.aman Allahım dedim şu meşhur tiramisu bumudur.insanlar bunu nasıl yiyorlar.acııı tatsızz.o oldu daha pastanelerde cafelerde gördüğüm tiramisuya birdaha cesaret edip yiyemedim.aaa birde yemekteyiz programında da çok sık yapıyorlardı orda da bu yalancı tiramisu baya ünlendi.iş yerinden arkadaşım zeynep şöle güzel böyle tatlı yesen hep yemek istersiz sözlerini hep kulak arkası yaptım.ama geçen gün çok ısrar etti valla tekrar denemekten birşey olmaz diyip bir koşu markete gidip malzemeleri aldım.
aldım almasına ama cesaret yok yapmaya.
gece saat 11:30 hadi dedim zeynep bundan kaçış yok madem kalkıştın bir işe yap at üstünden şu yükü
tam verilen tarife göre yaptım hatta labnedende biraz kıstım :)
sonuçmu ben bunca zaman neden yapmamışımmm
bütün tiramisuyu verseler yerdim herhalde.
tabii o arada rejimde olan eşiminde aklı kaldı tiramisuda bu bana yapılırmı diyor :))
şimdi gelelim tarife
malzemelerimiz
1 pandispanya
4 su bardağı süt
1 yumurta
3 kahve fincanı un
4 kahve fincanı şeker
100 gram labne
ayrıca (keki ıslatmak için 1 paket 3ü 1 arada nescafe )
2 tatlı kaşığı şeker
1 fincan sıcak su
üzeri için 2 tatlı kaşığı kakao,
1çay kaşığı kahve
öncelikle muhallebimiz için sütün içine unu 4 fincan şekeri
yumurtayı ilave edip iyice çırpıyoruz ve sonra ocağa alıp muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırıyoruz.soğumaya bıkakıyoruz
daha sonra pandispanyanın her ikisinede sıcak suyla karıştırdığımız şeker ve 3 ü bir aradayı (şekerli bulursanız ben fazla şeker sevmem diyorsanız içine ayrıca şeker eklemeyebilirsiniz)
döküyoruz.
muhallebimizde soğuyunca içine yavaş yavaş 100 gram labneyi ilave edip iyice karıştırıyoruz.
isterseniz 200 gramda kullanabilirsiniz orjinalinde 200 gram diyor
pandispanyanın alt katına muhallebimizden ekleyip diğer katını koyup bolca muhallebi ile kaplıyoruz üzerine kakao ve türk kahvesini serpiyoruz.
buzdolabında ne kadar çok bekletirsek o kadar güzel oluyor.
biz dayanamayıp yedik süperdi ama ertesi akşam daha bir güzelleşmişti.
bu arada pandispanyayı kakaolu kullandım.
sade de kullanabilirsiniz.arasına ceviz,fındık,badem tozuda koyabilirsiniz
afiyet olsunn....
ARTIK SADECE MUTFAĞIMDAKİ MACERALARIMI DEĞİL HAYATIMDA Kİ TÜM MACERALARI,BEBEĞİMLE HİKAYELERİMİ, NACİZANE TECRÜBELERİMİ PAYLAŞIYORUM MUTFAK MACERALARI DEĞİŞİYOR. MUTFAĞIMDA NELER OLUYOR ARTIK OĞLUMLA EVDE OLARAK DA DEVAM EDİYOR KARIŞIK BLOG
BLOĞUMA HOŞGELDİNİZ
OĞLUMLA EVDE MACERALARIMIZI,ETKİNLİKLERİMİZİ,YAPTIĞIM ŞEKERLERİ...
OKUDUKLARIMI,GÖRDÜKLERİMİ,İLGİMİ ÇEKENLERİ...
BURADA SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTİYORUM.
BADEM ŞEKER EVİ
OKUDUKLARIMI,GÖRDÜKLERİMİ,İLGİMİ ÇEKENLERİ...
BURADA SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTİYORUM.
BADEM ŞEKER EVİ
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
zeynepçiğim eline sağlık biz pek severiz bu tatlıyı ben acı ve tatlı olan,tatlıyla tuzlu olan tadları hep sevmişimdir zıtlıklar birbirini tamamlar diyorum ikram edersen yeriz şekerim
YanıtlaSilkardelenciğim bende çok sevdim.daha önce yapmadığıma pişman oldum. buyur canım ikram ederim tabikide:D
YanıtlaSilellerine sağlık canım..sevgiler
YanıtlaSilsağol canımm
YanıtlaSiltarifi çoğu kişi biliyordur canım ama çatal ve kakao ile yaptığın figür bile başlı başına sanatolmuş zaten. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilsağol buketciğim bir cafede görmüştüm çok hoşuma gitmişti
YanıtlaSilbende kopya çekmiş oldum:)
yemek bloglarının arasına eklendin =) güzel blog,agzımın suyu aktı bile..
YanıtlaSilçok güzel görünüyor ellerinize sağlık :)
YanıtlaSil