şakşuka tarifi
şakşuka nasıl yapılır
bugün patlıcan kızartması yapmaya karar verip sonradan bu tarife çevirdiğim yemeğin şakşuka olduğunu sonradan öğrendim.aslında patlıcan kızartmasına domates sos hazırlıcaktım.sonra tarifi ballandıra ballandıra arkadaşıma anlatıyordum ki aaa şakşukaymış meğer benim tarif.
işte yaz akşamları için pratik lezzetlerden biri daha
malzemeler:
3 domates
1 diş sarımsak
2 büyük patlıcan
2 çarliston biber
1 kabak
istenirse 1 patates ben kullanmadım.tuz pulbiber 1çorba kaşığı salça
patlıcan,kabak,biber küp küp kesilir
kabakları patlıcana göre daha minik doğradım.
hepsi önce kabak sonra patlıcan sonra biber sırası ile kızartılır.
domatesler rendelenir sos tenceresine alınır
biraz fokurdayınca salça tuz sarımsak pulbiber ilave edilir ( yağ eklemedim)
patlıcan,kabak,biber bu sosa ilave edilir
5 dakika pişirilir.
afiyet olsunn
yaz günü için harika bir tarif:)
YanıtlaSilaynen hafif oluyor zaten sıcakta insanın canı birşey yemekte istemiyor.aperatif şeyler süper oluyor
YanıtlaSilpatlıcana kızarma yakışıyor ama kilo probleminden sonra arada kızartmadan yapıyorum arda kızartıyorum yazın güzel bir menü eline ağlık canım
YanıtlaSilçok severim ellerine sağlık soguk soguk yiceksin :))
YanıtlaSilcnm patlıcanı kızartırken tuzlu suda fazla bekletirsen daha az yap çekiyor.
YanıtlaSilsondada kağıt havlu üzerine koy hafif oluyor.
sağolkardelenciğim
teşk.ler canım.kızartmaları ve bu tarz yemekleri b ende soğuk sevenlerdenim.
nefiss..nefis..nefis...
YanıtlaSilsağol cnm benim
YanıtlaSilEllerinize sağlık çok sevdiğim bir yemektir.
YanıtlaSilçok teşekkürler
YanıtlaSil