BLOĞUMA HOŞGELDİNİZ

OĞLUMLA EVDE MACERALARIMIZI,ETKİNLİKLERİMİZİ,YAPTIĞIM ŞEKERLERİ...

OKUDUKLARIMI,GÖRDÜKLERİMİ,İLGİMİ ÇEKENLERİ...

BURADA SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTİYORUM.
BADEM ŞEKER EVİ






18 Haziran 2014 Çarşamba

Zeytinyağlı Taze Bakla Nasıl Yapılır?

 
herkese merhabalar evlendiğim 3 yıl oldu ben ilk defa bakla yemeği yaptım. ben pek sevmesem de eşim seviyor diye kolları sıvadım.bakla almayı zaten düşünüyordum ama bahçeden gelince almama gerek kalmadı.bu arada gerçekten güzeldi tazeydi ve beğendim sanırım her yıl Allah nasip ederse yapabilirim artık

malzemeler
yarım kilo bakla
1 soğan
2 çorba kaşığı un
yarım çay bardağı zeytinyağı
2 kesme şeker
su
dereotu

baklalar temizlenir ve yıkanır.
soğan zeytinyağında hafif kavrulur ve un ,şeker eklenir
baklalar karışıma ilave edilip su eklenir pişirilir(baklaların üzerini geçecek kadar su çok fazla değil)
servis tabağına alınıp dereotu ilave edilir

yerken sarımsaklı yoğurtta tercih edebilirsiniz çok yakışıyor

afiyet olsun...
facebook sayfamı ziyaret etmeyi ve hatta beğenmeyi unutmayınız :D

http://tr-tr.facebook.com/pages/Mutfa%C4%9Fimda-Neler-Oluyor/304993242878135

16 Haziran 2014 Pazartesi

Barbunya Dondurucuya Nasıl Konur?

 
Yazın sebzeler çıktıkça kış hazırlıkları da süreklilik buluyor.
Pazar tezgahlarında barbunya artık yerini almaya başladı.
Kışın kurusu marketlerde çok pahallı olduğu için hiç almadım
biraz da kendimce tepki verdim belki de
şimdi zamanıyken ve ucuzlamışken tazesini alıp dondurucuya koydum
malum hala makinam bozuk olduğu için kendi yaptıklarımı ekleyemedim
Barbunya dondurucuya nasıl konur sorusuna gelince
çok basit ayıklanan barbunyalar önce soğuk suya sonra sıcak suya ve sonra tekrar soğuk suyu konarak şoklanır süzülüp kuruduktan sonra buzdolabı poşetlerine konur.
Çıkarınca yine taze barbunya yapar gibi pişirilir.
Tüm yapacak dostlara şimdiden kolay gelsin...

Kul Hakkı & İşçinin Hakkını Alamaması

 
Herkese merhabalar güzel mutlu haberlerle dolu haftalar diliyorum
Bu yılda ramazan ayına az bir vakit kaldı.
İçimde her ramazan ayına girerken ki sevinç var yine.
insanın maneviyatının artığı bu ayda Rabbim yine helalinden rızık versin ve her zaman kimsenin hakkını yememek için nefislerimizi tutsun.
***
Kim haksızlık ve zulüm ile bu yasakları işlerse,biz onu cehenneme atacağız
Nisa:30
***
 
Rabbim o mübarek kitabında kul hakkı yemenin ya da helal olmayanı yemenin günah olduğunu anlatırken insanlar neden bu günahı işlemek için çaba sarf ederler bilemiyorum.
 
uzun bir süre evvel iş yerinden ayrılmıştım ve bundan bahsetmiştim.
ne yazık ki gördüklerim karşısında bazen nutkumun tutulduğunu hissederdim
aslında işten çıkmış olmam Allahın bana bir yardımıydı belki de
hakkım yendi hak yendi sadece benim hakkım değil birçok işçinin hakkı yendi
ben devlet kapısında çalışırken bile bunlar olabilirken düşünüyorum özel sektörde çalışanlar ne zorluklarla karşılaşıyorlardır.biz çalışanların hakları yeniyor belki ama unutuluyor ki yukarı da Allah var. Gün gelir ben unuturum belki ama Rabbim unutur mu. İnsanları kandırabilirsiniz belki ama Rabbimi kandırabilir misiniz? Haşa!
Birçok iş veren görüyorum işçisinin hakkını vermeyen.
sen koca ay çalış didin emek ver sabah kalk git orada tüm gün bir sürü insanla uğraş ve belki makine başında ayakta çalış sonra ay sonu gelsin paranı alama. Lütfen bunlar yaşanmasın
işçiler bu gibi durumlarda neler yapmalı bilgilendirilsin.
 
***
Aranızda birbirinizin mallarını haksız yere yemeyin. İnsanların mallarından bir kısmını bile bile günaha girerek yemek için onları hakimlere (rüşvet olarak) vermeyin.
Bakara:188
***
 
Peygamber Efendimizde işçinin haklarının korunması,ücretlerinin eksiksiz ve zamanında verilmesi,onlara güzel davranılması konusunda tavsiyelerde bulunmuşlardır.
 
Rasûl-ü Ekrem Efendimiz, bir keresinde,Allah Teâlâ, çalıştırdığı işçiden azami verim aldığı halde, onun ücretini tam ödemeyenin öteki hayatta hasmı olacaktır buyurmuş
 Buhârî, İcâre, 10
 
Bir kudsî hadiste de şu ilahi tehdidi seslendirmiştir: Üç kimse, kıyamet gününde Beni karşısında bulacaktır: Benim adımı kullanarak haksızlık eden; hür bir insanı satıp parasını yiyen; bir işçiyi çalıştırıp da ona ücretini vermeyen
 Buhârî, İcâre, 12, 15
 
 
altı çizili kısın alıntıdır.
 
 


10 Haziran 2014 Salı

Doğum Günü Sofrası& Pilav Tarifi

Herkese merhabalar aslında ne zamandır hazırlamak istediğim bir posttu bugüne kısmetmiş
artık ramazan yaklaşıyor davetler başlıcak elbette. tutulan oruçlar  konu komşu hep beraber açılacak masalarımız daha da bereketlenecek. Bende sizlere tam da bu konu da yardımcı olacak bir post hazırlamak istiyorum.aslında doğum günü kutlamalarına karşıyım ama yine de eşimin doğum gününde güzel bir masa hazırlamaktan kaçınmadım.
Geçen misafir ol bana da izlemiştim normal yemek tabağına pilav koyuyorlar dikkatimi çekti
kimseyi eleştirmek için yazmıyorum yanlış anlaşılmasın sadece bilgilendirmek istiyorum elbette benimde eksiklerim hatalarım vardır ama misafir sofralarında orta boy bir tabağa pilav konulmaz. en geniş düz servis tabağına konulur ben bunu düşünerek çekmemiştim fotoğrafı ama hazırlayacağım zaman dikkatimi çekti ve paylaşmak istedim.
 
çiğ köfteyi hazır almıştım bunu belirteyim eşim çok sever ama maalesef çiğ köfteyi yoğuracak cesaret yok bende.
menüde marine edilmiş et
pilav
çiğ köfte
salata
patatesli börek vardı.
 
sizlerde misafir davetlerinize böyle bir menü hazırlayabilirsiniz
peki benim pilav ölçüm nasıl?  her kadının soğan doğrayışı farklıymış
 dolayısı ile herkesin ölçüsü de farklıdır.
benim ölçüm standart aslında
 
1 bardak pirinç
1.5 bardaktan biraz fazla su (tam dolu dolu 2 bardak değil)
 
1 bardak pirinci önceden ıslatıyorum ve tüm nişastası gidene kadar duruluyorum
2 tahta kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
yarım çorba kaşığı tereyağ koyuyorum
sakın fazla demeyin pirinç çekiyor.
 iyice kavurun mümkünse et ya da tavuk suyu kullanın yoksa bulyon koyabilirsiniz
2 çay kaşığı tuz ekleyip yaklaşık 15 dakika kadar pirinci kavurun
1 bardak soğuk su ilave edip bir kere daha karıştırın ve yarımdan biraz fazla su ilave edip kapağını kapatın ve hiç açmayın servisten öncede karıştımayın.
afiyet olsun
 
 
facebook sayfamı ziyaret etmeyi ve hatta beğenmeyi unutmayınız
 

6 Haziran 2014 Cuma

Yoğurtlu Semizotu Salatası

Benim için semizotunun en güzel zamanı ama ne yazık ki eşimde ben de semizotu yemeğini tercih etmiyoruz. aslında pek yemek seçmeyiz bu nimetleri bulamayan bir sürü insan var onları düşündükçe asla seçmem o yüzden her sebzenin mutlaka başka bir alternatifi vardır. sizlerde semizotunun yemeğini tercih etmiyorsanız bu şekilde yoğurtlu ya da salatalara doğrayarak tercih edebilirsiniz.
 
malzemeler
 
semizotu (yarım bağ)
4 kaşık yoğurt (arzuya göre 3 kaşık yoğurt 1 kaşık mayonez ben koymuyorum)
1 diş sarımsak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
 
semizotu güzelce yıkanır çok parçalanmayacak şekilde doğranır( yeşil sebzeler her bıçak darbesi aldığında ne yazık ki vitamini düşüyor)
yoğurt sarımsak yağ karıştırılıp servis yapılır
 
 
 

dipnot: yeni fotoğraf çekemediğim için eski fotoğraflarımdan alıntı yaptım.

Tüm Dualarda Buluşmak Ümidiyle

Selamün aleyküm dostlar
Tüm hafta da içime hayır dolan en güzel gün.
Bol dua ederek Rabbime daha da yaklaştığımız gün
Bugün ettiğimiz tüm dualar kabul olur inşallah
Rabbim evlerimize bereket ,bolluk, dirlik versin,hastalara şifa ,dertlilere devalar ,borçlulara edalar versin.kimin gönlünden her ne geçiyor ise Rabbim duasını dileğini kabul etsin.
Amin..
 
***
yine farkındayım ki sizlerden uzak kaldım ama bu sefer teknolojinin azizliğine uğradım telefonumda olan bir sorun nedeni ile resim çekemiyorum çektiklerimi ekleyemiyorum fotoğraf makinamı çıkardım ona alışmam lazım sanırım artık.Çünkü sırada bir sürü yarım kalan postlar var.tabii yapıp ekleyemediğim de bir sürü tarifler var.
***