BLOĞUMA HOŞGELDİNİZ

OĞLUMLA EVDE MACERALARIMIZI,ETKİNLİKLERİMİZİ,YAPTIĞIM ŞEKERLERİ...

OKUDUKLARIMI,GÖRDÜKLERİMİ,İLGİMİ ÇEKENLERİ...

BURADA SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTİYORUM.
BADEM ŞEKER EVİ






18 Eylül 2013 Çarşamba

Ajvar Sos,Kışlık Hazırlık Serisi (Domates Soslu Biber Turşusu,Kırmızı Biber Salçası)Kurutmalıklar

ohh sonunda bilgisayarın başına geçebildim ve bloğuma tarif ekleyebiliyorum.
aslında daha önce eklemiş olduğum bir tarif
geçen yılda yapmıştım ajvar sos
malzemeleri biraz daha azdı.
kışın çok sevince bu sosu bu yıl biraz daha fazla yapmaya karar verdim hatta komşumla biraz fazla abarttık o kadar kırmızı biberi ve diğer malzemeleri pazardan eve taşımak hem komik hem de yorucuydu.işte malzemeler ve vazgeçemediğim lezzet ajvar...
6 kilo domates
5 kilo kırmızı biber
2 kilo havuç
3 kilo patlıcan
yarım kilo yeşil köy biberi
yarım çay bard. sıvı yağ
tuz
karabiber
arzuya göre sevdiğiniz baharatlar
8 9 diş sarımsak
yapılışı:
patlıcan ve biberler közlenir
havuçlar kızartılır
domatesler rondodan geçirilir önce domatesler kaynatılır suyu çekmeye başlayınca közlenen malzemeler ve havuçlar rondodan geçirilir domateslere eklenir baharatlarda katılır kaynatılır.
son olarak yağ eklenir ve biraz daha kaynatılır sıcak sıcak temiz kavanozlara konur kapakları kapatılır ve ters çevrilir bir gün ters şekilde bekletilir ve daha sonra serin bir yere kaldırılır.

bu malzemeler ile 6 adet bu mini kavanozlardan 13 tanede yarım kiloluk kavanozlardan çıktı

ajvarrın yanında görünen biberlerde domates soslu biber turşusu
malzemeler 1 kilo Arnavut biberi
1 kilo domates( bu arada tüm soslarda domatesleri armut domatesten kullanıyorum)
yarım demet maydanoz
2 çorba kaşığı kadar yağ
2-2,5 çorba kaşığı kaya tuzu
1 fincan sirke 3 4 diş sarımsak

domatesleri maydonozu sarımsakları rondodan geçirdim kaynattım diğer malzemeleri de ekledim ve kavanozlara dizdiğim Arnavut biberlerinin üzerine ekledim.

 
her yıl yaptığım gibi bu yılda biber salçamı eksik etmedim
kırmızı biberler haşlandı rondodan geçirildi acı biberde eklenip kaynatıldı tuz eklenip sıcakken kavanozlara konuşup ters çevrildi.(kilo olarak belirtmiyorum ben 3 kilo kırmızı biberden yaptım sizler daha fazla kırmızı biber kullanıyorsanız kilosunu arttırabilir ya da azaltabilirsiniz)
 
menemenlik ve sadece domates soslarım
çok fazla yapmadım her birinden 4 yarım kavanoz bana tüm kış yetiyor
 


 
bunlarda kurutulanlar kiraz sapı,patlıcan,biber...
 
başka başka neler yaptım dolmalık biber bu yılda dondurucuya koydum
olmazsa olmaz taze fasülye elbette
mürdüm eriği reçeli
kayısı reçeli
üzüm şerbeti
yeşil ve kırmızı biberleri minik kesip buzdolabı poşetlerine koydum geçen kışta yapmıştım çok pratik oluyor bulgur pilavına ya da yemeklere ekliyorum.patlıcan ve biber közlemesi olmazsa kış geçmez:)
 nasıl yaptığıma bakmak isterseniz tık tık
şimdilik yapabildiklerim bunlar sıra turşularda
 
bu arada turşu ya da bu şekilde sos yaparken mutlaka cam kavanoz kullanın
plastik kaplar sağlığa çok zararlı
şimdi belki diceksiniz ki herşeyde kanserojen madde var olsun dikkat edebildiğimiz kadar edelim.
kiraz saplarına gelince zayıf biri olsamda kışın ıhlamurun içinek minik bir tutam atıyorum şifa niyetine:)
afiyetler olsun Rabbim ağız tadıyla tüketmeyi nasip etsin tüm kışlık hazırlığı yapanlara
 
 

13 Eylül 2013 Cuma

Yeniden Merhaba



Tekrardan herkese merhaba uzun zamandan beri yoktum ki zaten ne zamandır bloğumu ihmal etmiştim
Vakit buldukça girmeye çalışıyorum aslında 
Nasıl olduğumu merak eden arkadaşlarım olduğunu düşünüp yazmaya başladım.
Çok şükür iyiyim ama hayatımda değişiklikler yapmaya karar verdim yeni kararlar aldım.
Uzun zamandır iş yerindeki sorunlarımı düşünüp KPSS' ye girmeye karar verdim 
Umarım hazırladığım çalışma programını uygulayabilirim.
Bu sürede bloğuma eklenecek o kadar çok post oldu ki nereden başlayacağımı bilemiyorum.
Sizleri çok özledim inşallah artık bloğuma devam edebilirim
Sevgiler....