BLOĞUMA HOŞGELDİNİZ

OĞLUMLA EVDE MACERALARIMIZI,ETKİNLİKLERİMİZİ,YAPTIĞIM ŞEKERLERİ...

OKUDUKLARIMI,GÖRDÜKLERİMİ,İLGİMİ ÇEKENLERİ...

BURADA SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTİYORUM.
BADEM ŞEKER EVİ






26 Haziran 2013 Çarşamba

Doğal Çamaşır Deterjanı


Herkese merhabalar uzun zamandır bende organik takıntısı başladığından bahsetmiştim. Çamaşır deterjanı ve şampuana ciddi takmış durumdayım. Henüz şampuan denemesinde bulunamadım ama en kısa zamanda onu da denemeyi düşünüyorum.
Daha önce yapmış olduğum sabun tozunu bloğumda paylaşmıştım. Şimdi ise bunu daha çamaşır deterjanı haline nasıl dönüştürebilirim diye temizlik malzemeleri reyonunu gezerken karşıma çamaşır sodası çıktı (çamaşır sodasını matikli aldım). Denemek için aldım ve sonuçtan gayet memnun kaldım.ölçüm ise 4 adet beyaz kalıp sabun (ben hacı şakir kullandım)
1 kilo matikli çamaşır sodası....
sabunları rendenin en minik gözü ile toz haline gelicek şekilde rendeledim.(toz şeklinde olması önemli büyük kaldığı zaman tıkanıklık yapabilir)
çamaşır sodası ile karıştırdım ve çamaşır makinasının gözüne değil çamaşırların arasına kattım.
göz kısmına risk almak istemediğim için eklemedim (deterjan gözünü tıkayabilir o yüzden çok ince rendeleyin ve çamaşırların arasına katın)
şimdi gelelim yumuşatıcıya.günlük kıyafetlere yumuşatıcı kullanmıyorum sert olmuyor olsa bile önemli değil burada amaç kullanılan ürünlerin içerisinde ki kanserojen katkılardan arınmak.bunu düşünerek kullanınca psikolojik baskı ortadan kalkıyor.
hepimiz o kadar çok alıştık ki bu deterjanların yumuşatıcıların ohhh mis gibi kokusuna başta yadırganmıyor mu evet yadırganıyor ama en organiğinden olduğunu düşününce olumsuz fikirler uçup gidiyor.zaten beyaz sabun kokusunu benim gibi sevenlerdenseniz ohh hiçbir sorun kalmıyor. yumuşatıcıyı sadece havlularda nevresim takımlarında kullanıyorum ama kesinlikle kıyafetlerde kullanmamaya kararlıyım.
sevgiler...

20 Haziran 2013 Perşembe

Vişne Dondurucuda Nasıl Saklanır?


Herkese merhabalar bloğumda ara sıra Mevlana nın sözlerini paylaşıyorum okudukça beni rahatlatan bu cümleler umarım sizlerinde hoşuna gidiyordur...
***
 
Şimdi vişnenin tam zamanı
ağaçlardaki vişneler toplanmayı bekliyorlar bende dün topladım ve hemen yıkayıp dondurucuma koydum.Bu yıl pek reçel yapmayı düşünmüyorum eşimle pek reçel seven insanlar değiliz.
organik olması açısından tek çeşit reçel yapıp kaldırıcam zaten hafta içi pek kahvaltıda yapabildiğimiz söylenemez. pazardan pazara yapabildiğimiz eni konu kahvaltımızda tek çeşit reçel bize yetiyor da artıyor bile diyebilirim. keşke imkan olsa da oturup hafta içi de yapabilsek ama maalesef atıştırmak zorunda kalıyoruz.
vişne reçeli de yapmıcağım için hepsini buzdolabı poşetlerine bölüştürüp buzluğuma kaldırdım.
bu arada önemli bir detay vişnenin saplarını atmadım.
kurutmaktayım kışa bu saplardan güzel çaylar yapıcaz ıhlamurun içine koyucaz aynısını kiraz sapları içinde uygulayabilirsiniz onlarında resimleri gelicek kısmetse.
peki ben yaklaşık 5 kilo vişneden ne yapıcam.
kakaolu keklere çok yakışıyor çıkartıp çözdürüyorum ve çekirdeklerini ayırıp yarım şekilde kek karışımına ekleyip pişiriyorum çok lezzetli oluyor brownilere çok yakışıyor.
ayrıca sütlü tatlılara vişne peltesi de yapılabilir bu yıl onuda denicem
yaptığınız vişne reçeliniz biterse kışın marketlere başvurmadan dondurucunuzdan alıp yapabilirsiniz.
şimdiden herkese kolay gelsin
sevgiler...




facebook sayfamı ziyaret etmeyi ve hatta beğenmeyi unutmayınız

http://tr-tr.facebook.com/pages/Mutfa%C4%9Fimda-Neler-Oluyor/304993242878135

11 Haziran 2013 Salı

Biberiye Nasıl Kurutulur ve Faydaları Nelerdir?

herkese merhabalar her ne kadar yaz geldi yoğun bir dönemde olmuş olsam da her zaman aklımdasınız. Geçenlerde duymuştum biberiye otunun ne kadar faydalı olduğunu
Tesadüfen karşıma bahçede çıkıverdi daha önce dikkate almadığım bu ot meğer ne kadar değerli ve önemliymiş Rabbim bizler için neler yaratıyor herşey de sağlık var
bende başladım toplamaya gölgede kurutuverdim. Arkadaşlarıma da danıştım ki onlarında bahçelerinde varmış ve et yemeklerine zeytinyağının içine koyuyorlarmış. bende kuruttuktan sonra zeytinyağı şişemin içine bir tutam atıverdim birazını da et yemekleri için ayırdım sonra baktım olmayacak paylaşmak güzeldir komşum içinde topladım şimdi kurumadalar..
işte biberiyelerim ve netten araştırdıklarımın derlemesi ile faydaları
 
*Sindirim sistemi sorunlarına karşı kullanılır,
*sabah yorgunluğundan ve üşümekten şikayet edenler biberiyeden yararlanabilirler
*anti-kanserojen etkiye sahiptir,
*kanser hücrelerinin zamanla yok olmasına yardımcı olur
*baş ağrılarına ve romatizmaya iyi gelir
*kan şekerini düşürücü ve kanı sulandırıcı etkisi vardır
*saç dökülmesini önler,
*tansiyonu düşürür
*kansızlığa ve sarılığa faydalıdır

2 Haziran 2013 Pazar

Çamaşırlarınız Bembeyaz Olsun İstiyorsanız...

herkese merhabalar
uzun zamandır beyaz çamaşırlarım gözüme yeteri kadar beyaz görünmüyordu
çamaşıra bulaşığa çamaşır suyu kullanmayıda sevmiyorum.
içine binbir çeşit madde koyuyorlar
son dönemlerde evde çamaşır ve bulaşık deterjanı yapımına dair tarifler çoğaldı
içerisinde boraks denilen bir madde var
bende kendi sorunuma formül aramaya başladım madem bu kadar zararlı bu deterjanlar dedim sabun kullanımını arttırmak lazım.oturdum bir güzel minik bir kalıp sabun rendeledim.
deneme amaçlı olucağı için güzel olursa daha fazla yapar elimin altında bulundururum diye düşündüm.
beyazları attım makinaya deterjan gözüne  yaklaşık 1 tatlı kaşığı deterjan 1 çorba kaşığı sabun rendemden ilave ettim yıkadım.makinadan çıktığında sonuca kendim bile inanamadım kokusu mis kendi tertemiz.ohhh çektim.
bu arada yumuşatıcı kullanmıyorum deterjanı da azaltarak bir nebze olsun içimi rahatlatıyorum.
herkese hayırlı pazarlar sevgiler
benim çamaşırım az olduğu için çok kullanmadım siz kullandığınız deterjan ölçüsüne göre ayarlayınız.