BLOĞUMA HOŞGELDİNİZ

OĞLUMLA EVDE MACERALARIMIZI,ETKİNLİKLERİMİZİ,YAPTIĞIM ŞEKERLERİ...

OKUDUKLARIMI,GÖRDÜKLERİMİ,İLGİMİ ÇEKENLERİ...

BURADA SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTİYORUM.
BADEM ŞEKER EVİ






30 Haziran 2012 Cumartesi

Tiramisu(bu tarifi elbet herkes biliyordur ama gecenin 11:30 unda yapılmışsa eklemek istedim)

aslında tiramisu ile aram hiç iyi değildir.
3,5 yıl önce cemiyette kendisi ile tanıştım.aman Allahım dedim şu meşhur tiramisu bumudur.insanlar bunu nasıl yiyorlar.acııı tatsızz.o oldu daha pastanelerde cafelerde gördüğüm tiramisuya birdaha cesaret edip yiyemedim.aaa birde yemekteyiz programında da çok sık yapıyorlardı orda da bu yalancı tiramisu baya ünlendi.iş yerinden arkadaşım zeynep şöle güzel böyle tatlı yesen hep yemek istersiz sözlerini hep kulak arkası yaptım.ama geçen gün çok ısrar etti valla tekrar denemekten birşey olmaz diyip bir koşu markete gidip malzemeleri aldım.
aldım almasına ama cesaret yok yapmaya.
gece saat 11:30 hadi dedim zeynep bundan kaçış yok madem kalkıştın bir işe yap at üstünden şu yükü
tam verilen tarife göre yaptım hatta labnedende biraz kıstım :)
sonuçmu ben bunca zaman neden yapmamışımmm
bütün tiramisuyu verseler yerdim herhalde.
tabii o arada rejimde olan eşiminde aklı kaldı tiramisuda bu bana yapılırmı diyor :))
şimdi gelelim tarife
malzemelerimiz
1 pandispanya
4 su bardağı süt
1 yumurta
3 kahve fincanı un
4 kahve fincanı şeker
100 gram labne
ayrıca (keki ıslatmak için 1 paket 3ü 1 arada nescafe )
2 tatlı kaşığı şeker
1 fincan sıcak su

üzeri için 2 tatlı kaşığı kakao,
1çay kaşığı kahve
öncelikle muhallebimiz için sütün içine unu 4 fincan şekeri
yumurtayı ilave edip iyice çırpıyoruz ve sonra ocağa alıp muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırıyoruz.soğumaya bıkakıyoruz
daha sonra pandispanyanın her ikisinede sıcak suyla karıştırdığımız şeker ve 3 ü bir aradayı (şekerli bulursanız ben fazla şeker sevmem diyorsanız içine ayrıca şeker eklemeyebilirsiniz)
döküyoruz.
muhallebimizde soğuyunca içine yavaş yavaş 100 gram labneyi ilave edip iyice karıştırıyoruz.
isterseniz 200 gramda kullanabilirsiniz orjinalinde 200 gram diyor

pandispanyanın alt katına muhallebimizden ekleyip diğer katını koyup bolca muhallebi ile kaplıyoruz üzerine kakao ve türk kahvesini serpiyoruz.
buzdolabında ne kadar çok bekletirsek o kadar güzel oluyor.
biz dayanamayıp yedik süperdi ama ertesi akşam daha bir güzelleşmişti.

bu arada pandispanyayı kakaolu kullandım.
sade de kullanabilirsiniz.arasına ceviz,fındık,badem tozuda koyabilirsiniz
afiyet olsunn....



29 Haziran 2012 Cuma

Taze Fasulye Kızartması

aslında dün akşam yapılan ama ancak ekleme fırsatı bulabildiğim taze fasulye kızartması
değişiklik olsun istedim kabak patlıcan biber patates kızartması çeşidinin yanına birde taze fasulye kızartması ekledim.üzerinede sarımsaklı yoğurt döktüm hepsi bu kadar.

bu akşamsa o kadar yorgunum kii o kadar halsizim ki akşam şunuda yaparım bunuda yaparım diyip zenginleştirdiğim menüme sadece bir çeşit yemek ve salata yapabildim.neyseki eşim rejimde bol salata ile idare etsin dimii.

27 Haziran 2012 Çarşamba

TAVUKLU MİLFÖY

tavuklu milföy mü yoksa tavuklu milföy karnıyarığımı- böreğimi desem bilemedim.gerçi ben bugün ne yemek yapıcağımı bilemedim eve geldim  aklıma böyle bir yemek yapmak geldi.buna benzer bir tarifi daha önce arkadaşım meltem'den almıştım ama onun tarifinde tavuklar domates mantar ve biberle soteleniyordu.ben biraz tembellik ettim ama  yanınada mis gibi ayran yaptım.
malzemeler 1 tavuk göğüsü
8 adet milföy( 4 adet tavuklu milföy çıkıyor)
karabiber tuz
yumurta( sarısı)

kuşbaşı doğradığım tavuk göğüsünü tavada az yağ tuz ve karabiberle ile soteledim
milföyün ortasına yerleştirdim ve üzerini kapatacağım milföyünde ortasını bıçak yardımı ile açtım
yumurta sarısını milföyün üzerine sürüp 15 dakika 175 derecelik fırında pişirdim
afiyet olsun....

25 Haziran 2012 Pazartesi

Patates Salatası

dünkü postumda patates salatası ile tavukları nasıl marine ettiğimi anlatıcağımı yazmıştım.
öncelikle patates salatamdan başlamak istiyorum kalabalık olduğumuz için orta boy 6-7 adet patatesi küp küp kesip haşladım.bu arada patatesleri haşlamalık olarak almıştım.
haşladığım patatesleri süzüp bol maydanoz  3-4 taze soğanı minik minik doğrayıp zeytinyağı ve ayçiçek yağı ile karıştırdım. ayçiçek yağını 2 çorba kaşığı zeytinyağını 1 çorba kaşığı kadar koydum.bol yağlı olmasından korkmayın çünkü patatesler zaten yağı çekiyor.
tuz ve pul biber tüm malzemeler harmanlanır işte süper bir lezzet hazır.afiyet olsun

24 Haziran 2012 Pazar

Çorlu'da pikniğe gitmek bu kadar zormuu

malum çorluya yeni yeni alışmaya çalışıyoruz.
20 yıl tekirdağ da yaşayıp evlendikten sonra çorluya taşındım.eşimde buranın yabancısı.
arkadaşlarla pazar günü piknik yapmaya karar verdik
aslında daha önce gittiğimiz piknik alanları vardı ama macera istedik birazda galiba
dağ tepe dolaş dolaş
insanların olmadığı arabaların geçmediği bir yerlere girdik ki olamazz kaybolduk.
git git bitmek bilmeyen bir yol.sonu cennet mekan süper yerlerdi meğer bilinmedik ne kadar güzel yerler varmış
gitmekten yorulup karşımıza çıkan ilk ağacın dibinde piknik yapmaya karar verdik
ama değdi doğayla başbaşa sessizlikte güzelce dinlendik yedik içtik eğlendik.iyiki gittik burayı keşfettik.işte fotoğraflarımız
bu arada  tavukları nasıl marine ettiğimi patates salatasının tarifini daha sonra paylaşıcam...







Çaylı Kek ve Kurabiye Denemem 1-2-3

cumartesi günü misafirlerim vardı.gerçi misafirim yabancı değil annemle yeğenim geldi fakat ben yinede güzel hazırlanmak istedim.canım misafir ağırlamak istedi galiba:)
menümde çaylı kek
deneme kurabiyelerim( enfess oldular)
şehriye salatası( resmini çekemedim)
işte kekim ve kurabişlerim..




ben bu şemsiyeli kurabiyeyi çok sevdimm

 çaylı kekin tarifi

malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı bayat demlenmiş çay
1,5 su bar. şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
1 çay kaşığından az tarçın
süslemek için hindistan cevizi
1 tatlı kaşığı kakao
3 su bard. un
1 çay bard. sıvı yağ

malzemeleri sırasıyla önce yumurta sonra şekeri çırparak ekledim.kek kalıbını yine kazaya uğramamak içinde çok güzel yağladım.o yüzdende kekin içine çok fazla yağ koymadım 1 çay bard. kadar yağ yetti.afiyet olsunn

Patlıcanlı Pilav (domatesli patlıcanlı pilav)

geçenlerde yaptığım ama yazma fırsatı bulamadığım patlıcanlı pilavım.
ikisi bir arada dedim ben bu pilava hem domatesli hem patlıcanlı
işten eve gelince ne yapsam ki ne yapsam ki derdi başlıyor
domatesli pilav yapmaya karar verdim sonra evde kalan tek patlıcanı da değerlendirmek için onuda ilave ettim tarife
malzemeleri.
1 patlıcan
1 domates
1 su bard.pirinç( elbet herkesin kendine göre bir pilav ölçüsü vardır ben 1 ölçüden yapıyorum sizler kendi ölçünüze göre malzemeleri çoğaltabilirsiniz)
1 bulyon( ya da tavuk suyu)
1 çorba kaşığı tereyağı
sıvı yağ( göz kararı ekledim)

sıvı yağda patlıcanları teflon tencereye koyup hafif kızarttım sonra tereyağı bulyonu rendelediğim domatesi ilave ettim pirinçleride 3 dk tuzlu suda bekletip tekrar yıkadım ve patlıcanlarla birlikte 2 3 dk kadar kavurdum.
2 su bardağı soğuk su ekledim pirinçler suyunu çekince patlıcanlı domatesli pilavımız hazırrr....


22 Haziran 2012 Cuma

Yeliz'in Soğuk Çorbası( soğuk ayran aşı çorbası)

tarifi canım arkadaşım yelizimden aldım.
çorbayıda geçenlerde yaptım ekleyebilmek ancak nasip oldu.
çok pratik basit bir çorba.
ben çorbasız yapamam diyip sıcak yaz günlerinde içemiyorsanız bu çorba süper.
 malzemeler:

yarım çay bardağı pirinç
7 çorba kaşığı yoğurt
kırmızı toz biber
nane
yağ
tuz

pirinçleri yıkıyıp 1 çay bardağından biraz fazla su ile haşlıyoruz( yağ eklemeden teflon tavada lapa şeklinde yaptım eğer su yetersiz gelirse azar azar ekleyebilirsiniz)
7 kaşık yoğurda azar azar su ilave ederek karıştırıyoruz
hiç tortu kalmıcak şekilde incelttikten sonra tuz ekleyip haşladığımız pirinçleri ilave ediyoruz.
toz pul biber ve naneyi yağda yakıp çorbaya ekliyoruz.(isterseniz içine yarma ve haşlanmış nohutta ekleyebilirsiniz ama ben çorbanın içinde nohut sevmediğim için yelizin tarifi tam benlik oldu)

afiyet olsun

19 Haziran 2012 Salı

Zuzu'nun Tarifi( tavada börek)

bugün canım arkadaşım zuzunun tarifini denemek istedim
evde de ne zamandır duran bozulucak diye korktuğum yufkalara bir çözüm oldu benim için
başta içinde süt olduğu için önyargılıydım bu böreğe.zuzuyada söyledim içinde süt var bunun ben yoğurtla yapıcam diye ama eve geldim dolabı açtım gözüm süt kutusuna ilişti.hadi deneyim dedim.iyiki denemişim süperr oldu.
valla hepsini yiyebilirim.
malzemeler 3 yufka
1 yumurta
1 çay bard.süt
sosis,sucuk,1 domates,kaşar
sıvı yağ

sosisi,sucukları domatesi ve kaşarı küp küp kesiyoruz.
büyükçe teflon tavaya sıvı yağ döküp bir yufkayı yerleştiriyoruz.(kenarları dışarda kalıcak şekilde)
içine 1 yumurta ve sütle karıştırdığımız harcı ekliyoruz.
2.yufkayı 4 e bölüp karışımın üzerine döküyoruz.sosisli karışımı ilave edip
3.yufkayıda bölüp yerleştiriyoruz yufkanın dışarda kaln kısmını kenarlardan topluyoruz( tepsi böreği yapar gibi)alt üst pişiriyoruz.servis tabağına alıyoruz.
afiyet olsunn..











18 Haziran 2012 Pazartesi

Şakşuka

şakşuka tarifi
şakşuka nasıl yapılır



bugün patlıcan kızartması yapmaya karar verip sonradan bu tarife çevirdiğim yemeğin  şakşuka olduğunu sonradan öğrendim.aslında patlıcan kızartmasına domates sos hazırlıcaktım.sonra tarifi ballandıra ballandıra arkadaşıma anlatıyordum ki aaa şakşukaymış meğer benim tarif.

işte yaz akşamları için pratik lezzetlerden biri daha
malzemeler:

3 domates
1 diş sarımsak
2 büyük patlıcan
2 çarliston biber
1 kabak
istenirse 1 patates ben kullanmadım.tuz pulbiber 1çorba kaşığı salça

patlıcan,kabak,biber küp küp kesilir
kabakları patlıcana göre daha minik doğradım.
hepsi önce kabak sonra patlıcan sonra biber sırası ile kızartılır.
domatesler rendelenir sos tenceresine alınır
biraz fokurdayınca salça tuz sarımsak pulbiber ilave edilir ( yağ eklemedim)
patlıcan,kabak,biber bu sosa ilave edilir
5 dakika pişirilir.

afiyet olsunn

17 Haziran 2012 Pazar

Kurabiye Kursum Ve İşte Sonuç:))

sonunda büyük çabalarlada olsa kurabiye kursuna gidebildim.mutluyummm ve işte sonuç.inş. malzemelerimi tez zamanda alıp seri üretimede geçebilirim.
sizlerin güzel yorumlarını ve desteklerini bekliyorum.
bu arada t.dağa dönebilmek için baya uğraştık
 bu başarımı sizlerle paylaşmak istedim.









en çok bunu sevdimmm zeynep&erhan :)))




13 Haziran 2012 Çarşamba

KIYMALI YAPRAK SARMASI

mini mini etli yaprak sarmasına  bayılırımm.normalde kıyma ve et sevmeme rağmen kıymalı (etli) yaprak sarmasına hayır diyemem.


iştee malzemeleri:

25 gram kıyma
yarım çay bard. pirinç
yarım soğan
tuz
karabiber
nane
1 tatlı kaşığı salça

soğanı rendeleyip tuz ekliyorum.kıymayı ilave edip pirinç karabiber 2 çay kaşığı kadar nane salça yarım çay bardağı su ilave edip. ( isterseniz 2 orta boy domates rendesi ilave edebilirsiniz)

mis gibi tazecik asmalardan yeni koparılmış yaprakları sarıp kısık ateşte 2 çay bardağı su ve biraz sıvı yağ ile pişiriyorum. afiyet olsun

11 Haziran 2012 Pazartesi

Karakız Köftesi

bu aralar farklı tatlar peşindeyim.annemin çok eskilerde yaptığı karakız köftesini denedim.diğer adı yoğurtlu köfte.sanırım çeşit çeşitte adı vardır her yöreye göre.tadını özlemişim gerçekten eşimde çok beğendi.demekki sık sık yapılacaklar listesine karakız köftesinide eklicez artık.gün menülerinde az sarımsaklı olarak deneyebilirsiniz.işte tarifi.


1.5 su bardağı ince bulgur
1 yumurta
3 yemek kaşığı un
1.5 su bardağı su.
 2 yemek kaşığı salça
6 yemek kaşığı yoğurt
1 diş sarımsak
zeytinyağı
tuz karabiber pulbiber nane


bulgura 1.5 su bardağı sıcak su ilave ederek şişmesini bekliyoruz içine yumurtayı unu tuzu karabiberi ekleyip yuvarlayıp ortasını serçe parmağımızla açıyoruz.
kaynayan suya atıp yaklaşık 10 15 dakika kadar pişiyoruz.
başka bir kapta  sarımsaklı yoğurt yapıp haşladığımız bulgurlu köfteye döküyoruz.
salça yakıp onuda üzerine ekliyoruz ve en son nane pulbiber ile süslüyoruz.afiyet olsunnn




8 Haziran 2012 Cuma

Kabak Tarator

geçen akşam yaptığım ama bir türlü ekleyemediğim kabak tarator
uzun zamandır yapmak istiyordum
daha önce havuçlu tarifini eklemiştim.ama sadece kabak olarak denememiştim
önyargılarımı çıkarıp denedim tadı gayet iyidi.

malzemeler  2 adet orta boy kabak
1 2 diş sarımsak
4-5 çorba kaşığı yoğurt
tuz
zeytinyağı

az zeytinyağında kabakları rendeleyip kavuruyoruz.
pişince üzerine sarımsaklı yoğurt tuz ekleyip biraz daha üzerine zeytinyağı döküyoruz
nane ve pul biberle süslüyoruz.
afiyet olsunnn

Mimlendim Bende Mimledim...

bak bu harika bloğunun yazarı canım arkadaşşım Buketim dostum beni mimlemiş


İçinizdeki Sesi Dinler Misiniz?


evettt ben içimdeki sese kulak veren ve hatta ne diyorsa yapan hızlı düşünen,hisseden ve hissettiğini anında hiç vakit kaybetmeden yerine getiren karekterdeyim.gerçi önemli konularda şöyle bir durur ciddi tavrımı takınır düşünürüm düşünürüm ince eler sık dokurum sonra ne mi olur galip yine içimden gelen ses.....

ben de blogger arkadaşlarımdan
yemek heyecanı ( emel)

şirin tarifler

cihan'ın bahçesi

pembe kekik    

mimliyorum







5 Haziran 2012 Salı

Yoğurtlu Göbek Marul Salatası

göbek marulu oldum olası çok severim.bu sefer yoğurtlu mayonezli denemek istedim.daha önce dışarda yemiştim ama evde ilk kez yaptım.
malzemeler:
7 8 yaprak göbek marul
4 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı mayonez
arzuya göre 1 diş sarımsak ( ben kullanmadım)
tuz nane. zeytinyağı

yaprakları güzelce yıkayım çok minik ince olmıcak şekilde doğradım.elle doğrarsanız daha faydalı olur diye biliyrm ama ben bıçak kullanıyorum vitaminleri ölmemesi içinde biraz büyükçene kesiyorum tüm yeşillikleri
neyse tarifime devam edeyim. yoğurt ve mayonez tuzu ilave edip(sarımsak rendesini) bol zeytinyağı ile karıştırıyoruz.servis tabağına aldıktan sonra nane ile süslüyoruz.afiyetler olsunn

4 Haziran 2012 Pazartesi

Tavuk şinitzel ve sofram

işte bu akşam ki menüm ve sofram...
tavuk şinitzel( içinde kaşar ve jambon var)
yoğurtlu mayonezli marul salatası
patates püresi





pürenin  içinde kaşar peynir yerine çökelek var eee o kadar almışız kullanalım dimi:) tereyağı peynir ile patatesin buluşması
salatanın tarifini ayrı bir başlık altında yazıcam

Çökelekli Yumurta

geçenlerde markette peynir reyonunda çökelek ilişti gözüme.aslında pek sevmem ama aklıma hemen çökelekli yumurta geldi.çok nadir yapabildiğimiz haftasonu kahvaltısının çökelekli yumurtasını ancak ekleme fırsatı bulabildim.
tarifi göz kararı çökelek yaklaşık 2 tahta kaşığı kadar
sıvı yağda teflon tavada 2 dk pişiriyoruz.
içine 1 yumurta kırıp çok az tuz ile karıştırıyoruz üzerine pul biber ve servis tabağına alıyoruz.
bu arada çökelekli yumurta yapmayı bilmeyen ben eşimin yaptığı bu enfes yumurtayı afiyetle yedim.
sizlerede afiyet olsun

3 Haziran 2012 Pazar

TON BALIKLI MAKARNA

bir haftasonu klasiği makarna.buhafta ton balıklı tercihimiz oldu.barillanın midye şeklindeki makarnasını denedik minik minik çok şirindi tadı da süper oldu.
malz.
250 gramdan daha az makarna kullandım 2 kişilik siz kendi ölçünüze göre makarnayı ayarlayabilirsiniz
160 gram(1 kutu) ton balığı
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
tuz
nane


makarnayı tuzla haşlayıp süzdüm
tencereye salçayı ekleyip biraz su koyuyoruz.yağı ile birlikte ton balığını ekliyoruz ( yağ ayrıca eklemedim) sarımsak koydum sosu 2 dk pişirip makarnaları ilave ettim. karıştırdım işte hazırr
üzerini nane ile süslüyoruz.hem görüntüsü hemde tadı ile şahaneydi


1 Haziran 2012 Cuma

Patatesli Mor Lahana Salatası

değişik lezzet arayanlar için bir alternatif olabilir sanırım patatesli mor lahana salatası
aslında böyle birşey yapmıcaktım son anda karar verdim.tadıda çok lezzetli oldu.
işte tarifi

5 adet mini boy patates
orta boy mor lahananın yarısı
2 diş sarımsak
5 - çorba kaşığı yoğurt
zeytinyağı
tuz

patatesleri haşlayıp püre yaptım.içine tuz ile karıştırdığım mor lahanaları ilave ettim
yoğurt,2 diş sarımsak ekleyip servis tabağına aldım.üzerine pul biber ve zeytinyağı ekledim.
afiyet olsun