BLOĞUMA HOŞGELDİNİZ

OĞLUMLA EVDE MACERALARIMIZI,ETKİNLİKLERİMİZİ,YAPTIĞIM ŞEKERLERİ...

OKUDUKLARIMI,GÖRDÜKLERİMİ,İLGİMİ ÇEKENLERİ...

BURADA SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTİYORUM.
BADEM ŞEKER EVİ






30 Nisan 2012 Pazartesi

Çilekli Parfe

artık sıcaklar bastırdıkça insanın canı soğuk birşeyler istemeye başladı.
bende çilekli parfe yaptım.hem pratik basit hem de lezzetli oldu..

malzemeler:
1 paket ( 1 kutu 2 poşet) kremşanti
2 tatlı kaşığı yoğurt
15-20 tane çilek
1 bardak toz şeker
1 bardak süt

kremşantiyi üzerinde yazan tarife göre süt ile hazırlıyoruz.
ayrı bir yerde şeker ile birlikte çilekleri blanderdan geçiriyoruz.
kremşantinin içine 2 kaşık yoğurtu ve çilekli karışımı ilave edip buzluğa kaldırıyoruz.
isterseniz çilekli karışımdan fazla yapıp parfeyi servis ederken üzerine koyabilirsiniz.




27 Nisan 2012 Cuma

Kurabiye Kursu

şuan nasıl mutluyum bilemezsiniz.
uzun zamandır kurabiye ve cupcake kursu arıyordum ve sonunda nihayet buldum
yaşadığım memleket küçük olunca,ne yazıkki etkinliklerde 0 olunca insan çok zorlanıyor
istanbula gidip bu kurslara katılma imkanımda yoktu ama tesadüf karşıma çıktı.hemen kaydoldum çokta mutlu oldum.inş.umduğum gibi güzel geçer...

26 Nisan 2012 Perşembe

Patates Mücveri

patatesi çok seven biri olarak ve patatesin yemek seçeneği çok olduğundan bol bol patatesli yiyecekler yapıyorum.bu patates mücverini yapmakta ne zamandır aklımdaydı
tarifini yemek heyecanı Emel'den aldım.tarifinide aynen uyguladım ama kabartma tozunu yarım paketten fazla koydum çok kabardı :) tadı çıtır çıtır çok lezzetliydi.
işte tarifi tık

birde aklımdayken artık şu facebooktaki oyunlardan kurtulmak istiyorummm bağımlılık yaptı ama hep aklımdalar bırakamıyorumm bloğumu ihmal ediyorum:(((

24 Nisan 2012 Salı

TAZE NANELİ CACIK

bu yıl iş yerinde bol bol cacık çıksada
 bu taze ve kuru naneli cacığın yerini tutamaz.
1 diş sarımsak 1 salatalık biraz tuz taze ve kuru nanenin yoğurt ve az suyla birleşimi
 bu arada cacığın tarifini vermek için eklemedim aslında naneler bahçemizden tazecik yeni kopartılmış organik kokuyor:DD



23 Nisan 2012 Pazartesi

Anne Eli Değdi...

bugün resmi tatil olunca bende anneme kaçtım biraz.
mis gibi poğacasından yaptı bana
hatta evede getirdim.çok özlüyorum annemin yemekleriniii


HAKKIMDA...

canım abim için bir blog açmaya karar verince aaa baktım ki 2 blogtada benim hakkımda bölümü çıkıyor bende kısaca buraya yazmaya ve o bölümü boş bırakmaya karar verdim.


1986 DOĞUMLUYUM VE MİNİ MİNİ YAŞLARDAN BERİ YEMEK YAPMAYA MERAKIM VARDIR.İLK MUTFAK MACERAMDA ORTAOKULDA YAPTIĞIM TAŞ GİBİ SERT KURABİYEMLE OLDU FAKAT HİÇ YILMADAN DEVAM ETTİM.ÜNİVERSİTE YILLARINDA MUTFAK SEVDAM BİRAZ AZALSA BİLE EVLENDİKTEN SONRA KAT VE KAT ARTTI.UMARIM SİZLERE YEMEK KONUSUNDA YARDIMCI OLACAK TARİFLER VE FİKİRLER VEREBİLİRİM

22 Nisan 2012 Pazar

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI

92.yılını kutlama mutluluğu yaşadığımız Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramını kutlu olsun.

19 Nisan 2012 Perşembe

kek kalıba yapışırsa....

yeni aldığım kek kalıbımda kakaolu kek yapmaya karar verdim ki
evlenmeden önce kek sevmeyen ben kek delisi oldum çıktım
sabah kahvaltı hazırlamak zor geldiği için daha da çok sevmeye başladım
keki yaptım ama kek kalıbını yağlarken biraz pintilik yaptım
25 dakika 175 dereceye ayarladım bir gözümde kekte amann yanmasın.
ooo pofuduk pofuduk oldu süper kabardı pişti ben keki alayım dedim kalıbı ters çevirdim amann Allahımmm kek çıkmıyorr
uğraştım evirdim çevirdim zorla çıkardım
kek yarım kaldı aaa yarısıda kalıpta ohh bir güzel oturdum kalıpta kalan bütün yarısını yedim.
ama kekin görüntüsü bozuk olsada tadı nefis olmuşş
şimdi bundan sonra ne yapıcakmışım kekin kalıbını yağlarken cimri davranmıcakmışım :)))
yinede resmini ekleyemesemde tarifini vericem.
çünkü tadı gerçekten nefisti

1 buçuk bardak şeker
1 su bard. süt
1 avuç ceviz
2 çay kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
2 yumurta
50 gram kakao
2 buçuk bardak un,150 gram margarin



önce şeker ile yumurtayı mikserde çırptım ve sonra diğer malzemeleri ekledim.
fırına attım.afiyet olsunn

16 Nisan 2012 Pazartesi

superfresh kroket

menüde geçen akşam superfresh patates kroket eşliğinde kıymalı makarna ve mis gibi salata vardı..

PORTAKALLI-LİMONLU KEK

2 yumurta
1 buçuk su bard. şeker
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
1 portakal kabuğu rendesi
1 limon kabuğu rendesi
1 portakal suyu-1 limon suyu
yarım su bard. süt
aldığı kadar un

önce şeker ve yumurtaları çırpıp sonra sırası katı olanlar hariç karışıma ekliyoruz.
en son un kabartma tozu vanilini süzgeçten geçirip ekliyoruz.
iyice çırpıp yağlanmış kek kalıbına döküyoruz. 180 derecelik fırında 20 dakika pişiriyoruz.afiyet olsunn

GÜNEŞ,SAHİL,ÇAY BAHÇELERİ,BALIK KEYFİ,MİS GİBİ HAVA İŞTE TEKİRDAĞ...

Pazar günü eşimle tekirdağ merkeze sahile gittik
süper bir hava vardı
heryer lalelerle bezenmiş harika bir görüntü
çay bahçeleri sıra sıra, denize sıfır mesafede balık keyfi...süper bir haftasonu işte karakalem bir resmim
bu arada en kısa zamanda ki evlilik yıldönümüm yaklaşıyor muhtemelen o güne özel olur daha net bir fotomu eklicem

Kabak Yemeği


yazla birlikte kabakta sezonunu açıyor.
kışın hiç almadım. marketlerde manavlarda görsemde yaz sebzeleri yazın yenmeli diye düşünüyorum.
2 kişilik tarif için veriyorum ki biz 2 gece yedik.
2 kabak
damak zevkine göre dereotu
salça
zeytinyağı
ayçiçek yağı
tuz
1 avuç pirinç
1 soğan

kabakları yıkayıp soyup küp küp doğradım
gözkararı ayçiçek yağınla zeytinyağını tencereye ekleyip minik kestiğim soğanları kavurdum
salça ilave edip( yaklaşık 1 çorba kaşığı)
pirinçleri tuzu ekledim
kabakları koyup,kabakların üzerini geçicek kadar su ilave ettim ve kısık ateşte biraz pişirdim
kaynamaya başlayınca olmasına yakın dereotunuda ekledim.
afiyet olsun

12 Nisan 2012 Perşembe

Yoğurtlu Ispanak



1 bağ ıspanak ( 2 kişilik ölçü için)
yoğurt
sarımsak
zeytinyağı
tuz

zeytinyağı ile iyice yıkayıp doğradığımız ıspanağı kavuruyoruz
hiç su eklemiyoruz önce suyunu salıyor sonra çekiyor.
kavurduğumuz ıspanağı sarımsaklı yoğurt ile karıştırıp pul biber ile süslüyoruz
servise hazır afiyetler olsunn..

Milföy Halkası(milföy kızartması)

geçenlerde annem baya bir yemek tarifi kitabı göndermiş
içinde çok güzel tarifler var
ama gözüme ilk takılan bu tarif oldu.
yapsam mı yapmasam mı ,milföy normalde yağlı bu tarifle yenir mi diye önyargı ile yaklaştım ama bir o kadar da merak ettim tadını. sonunda tüm cesaretimi toplayıp tuttum mutfağın yolunu.
tarifin aslı ıspanaklı börek şekliydi
ama ben ıspanağı yemekte kullanınca patatesli olmak zorunda kaldı:)
malzemeler
milföy hamuru
patates
1 baş kuru soğan
karabiber,tuz
1 kaşık salça
sıvı yağ( kızartmak için)

milföy hamurlarını bardak yardımı ile yuvarlak kesiyoruz
2 milföyden 1 börek çıkıyor
patatesleride haşlayıp püre yapıyoruz
kavrulan soğanlala patatesi salçayı karabiberi tuzu karıştırıyoruz burda soğanlar kavrulurken yok denecek kadar az yağ kullandım.
bu harcı milföylerin ortasına koyup iki milföyü birleştiriyoruz ve kızartıyoruz.
servis tabağına peçete koyup kızaran milföyleri alıyoruz.
tadımı hiç sandığım kadar yağlı olmadı
börekçilerde satılan börek tadındaydı.
eşimle biz çok beğendikk
en kısa zamanda yeniden yapılcak
aaa bu arada neden 3 tane :D denemeydi korkularımı yendim artık bolca yapabilirim


Mercimek Köftesi

mercimek köftesini eşimde bende pek bir severiz
bu sefer dereotlu yaptım.dereotu meğer ne yakışıyormuş mercimek köftesine
gerçi bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine denedim ama çok beğendim.
bundan sonra mercimek köftesini dereotlu denicem
tarifini detaylı vermek isterdim fakat gözkararı yapıyorum o yüzden biraz zor olucak.
gerçi bilmeyende pek yoktur herhalde. o yüzden ufak ayrıntılara değineyim.
yağını bol tutuyorum
salçasını 2 kaşık koyuyorum
karabiber çok yakışıyor o yüzden bunuda bol tutuyorum.başka baharat kullanmıyorum.
soğanını kavuruyorum
ve tabi bol limon suyu ekliyorum..


5 Nisan 2012 Perşembe

Bahar Salatası Eşliğinde Peynir Kızartması ( peynir topları)

1 yumurta akı
100 gram peynir
pulbiber
galeta unu
yumurta akı ile sert peyniri çatal yardımım ile karıştırıp eziyoruz.
pulbiberi ekliyoruz isteyen maydanozda koyabilirsiniz
galeta ununa bulayıp kızartıyoruz

afiyet olsunn


Garnitürlü Pilav



1 bardak pirinç
markette satılan garnitürlerin yarısı
1bulyon
2 bardak su
tereyağ
sıvıyağ


sıvıyağ ile tereyağı tencerede kızdırdıktan sonra yıkayıp nişastasını akıttığımız pirinci ve bulyonu ekleyip kavuruyoruz.içine yıkadığımız yarım garnitürü ekleyip 2 bardak su ekliyoruz.
sıvıyağ oranı 3 çorba kaşığı 1 çorba kaşığıda tereyağı
çok  yağlı gelebilir ama pilav biraz yağı kaldırıyor.lezzetini yağ veriyor sanki alışıncada çok yağlı gelmiyor.afiyet olsunn

1 Nisan 2012 Pazar

sosisli makarna

pazar günü en iyi giden şey makarna:) buda sosisli çeşidi


Yaka Kolye


stresin yorgunluğun içinde zevkle hazırladığım yaka kolye.almak isteyenler irtibata geçebilirler.mail atmanız yeterli zeynepemlak59@hotmail.com