BLOĞUMA HOŞGELDİNİZ

YAPTIĞIM YEMEKLERİ,PASTALARI BÖREKLERİ, KEKLERİ...

OKUDUKLARIMI,GÖRDÜKLERİMİ,İLGİMİ ÇEKENLERİ

BURADA SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTİYORUM.







17 Ocak 2012 Salı

karnıbahar mücveri

düşündüm düşündüm karnıbahardan değişik ne yapabilirim diye. salatasınımı yapsam acaba dedim öncelikle yok yok tamam kararımı verdim karnıbahar mücveri yapıcam.
kabak mücveri gibi yapsam olur herhalde dedim.
öyle de oldu.tadı da gayet güzel oldu ama galiba biraz kızartmasına benzedi.
yapılışına gelince
1 orta boy karnıbahar
1 kuru soğan
2 yumurta
tuz
pulbiber
karabiber
istenirse maydanoz ( ben kullanmadım)
göz kararı beyaz peynir,aldığına un
karnıbaharı haşlayıp çatal yardımı ile ezdim ve tüm malzemeleri ekledim
soğanları rendelerseniz suyunu mutlaka çıkarın ben minik minik kestim.
bu karışımı kızarttım üzerinede sarımsaklı yoğurt ekledim.sarımsak değil sade yoğurtta kullanabilirsiniz.
afiyet olsunnn

14 Ocak 2012 Cumartesi

Kakaolu Kurabiye

mmmm geçen akşam eve geldim asansöre binicem buram buram kurabiye kokuları apartmanın içinde off şimdi eve gidince kurabiye yapılmaz mı?? işte akşam bilgisayarımın başında en iyi giden ikililer kurabiye ve çay :))


Bende Mimlenmişimm....

sevgili caferengigul beni de mimlemiş çok sevindim görünce fakat ancak vaktim oldu yazabilmeye
soruya gelince karşımızdakini mutlu etmek için yapabileceğimiz 10 şey....
1)çevremizdekilere gülen gözlerle bakabilmek
2)insanlara tebessüm edebilmek
3)bardağı her zaman dolu tarafından görebilmek
4)kapımızı konuklarımıza açık tutabilmek
5)merhametli ve sevecen olabilmek
6)karşılıksız fedakarlık yapabilmek
7)fikirlerimizle yol gösterici olabilmek ( bazen bazı anlar olur ki çıkmaza girer sanki insan o zamanlarda hep yanımızda fikirleri ile bizi destekleyen kişileri arar gözlerimiz )
8)sevdiklerimizi her zaman hatırladığımızı hissettirmek
9)miss gibi yemekler yapıp dostlarımızla paylaşmak
10)süprizler yapıp küçükte olsa hediyeler almak

13 Ocak 2012 Cuma

Bu Aralar Ben....

bu aralar ben zülfü livaneli'nin serenad kitabını okuyorum.yanında bol tarçınlı salep ile akşamın keyfini çıkarıyorum.....

11 Ocak 2012 Çarşamba

Yaprak Sarması

eşimle ne zamandır yaprak sarması istiyordu canımız.
bende bugün işten geldikten sonra nefsimizi körleme amacı ile bikaç tane sarıverdim.
ama ne yalan söyliyeyim yapraklar pek bir tuzluymuş
o kadar suda beklettim yinede tuzluydu biraz.
olsun sarma bu her hali ile yenir.
tarifide daha önce eklemiştim ama iç harcını tekrar yazayım.
1 baş soğan
1 bardak pirinç
bol nane
pulbiber
karabiber
domates salçası
biber salçası
maydanoz
( istenilirse dolmalık fıstık ve kuş üzümü kullanılabilir ben sevmediğim için eklemedim)
2 kesme şeker
yarım su bard. şeker
tüm harcı karıştırıp en son suyu ekleyip kısık ateşte dikkatlice pişiriyoruz
çok su koyup pilav ayarında yapmıyoruz pirinçleri biraz diri diri kalıcak
sarmanın harcını hiç pişirmeden çiğ koyanlarda var öyle de deneyebilirsiniz sizin zevkinize kalmış

Ispanak Kavurması

ıspanak ıspanak çocukluğumun korkulu rüyası
benim gibi birçok sevmeyen vardır şu ıspanağı.açıklaması nedir bilmem yedikçe dişlerim kıvışır ahh kıvıştıkça yüzüm büzüşür.mız mız yerim sonrada dişlerimi bahane eder masadan sıvışmaya çalışırım.
ama bunu sadece ıspanağın yemeğine yaparım böreği dendimi akan sular durur.şimdi gel gelelim ıspanak kavurmasını zeynep nasıl oldu da yaptı.insan evlenince bu bekarlıkta yaptığı nazları yapamıyor galiba
herşey evde pişsin istiyor.hele aldığın sorumluluk duygusu ile aman hastalık gelmesin onuda yapayım bunuda yapayım derken bir baktım ki ıspanak kavurmasının başında buldum kendimi
neyse çenem düşmüş benim bu akşam galiba. 
tarife gelince...
bir bağ ıspanaktan yaptım bir gecede yensin bitsin isteyenlerdenim.
1 soğanı yağda kavurunca içine 1 tatlı kaşığı domates 1 çorba kaşığı biber salçası ekliyoruz
tuzunu 2 kesme şekeri ve ıspanakları ekleyip kısık ateşte pişirmeye bırakıyoruz 
ara ara karıştırıyoruz ( pişmesine yakın sık karıştırmak gerekiyor su eklemiyoruz)
bu arada ıspanağı çok iyi yıkamak gerekiyor
hele ki böbrek rahatsızlığı olanlar daha da dikkat etmeliler.
tuzlu suda bekletip suyuda 5 6 kez değiştirmek gerekiyor
afiyet olsun...



7 Ocak 2012 Cumartesi

Kuşluk

 peçete dekopaj tekniği:
aaaa baktım internette çok güzel kuşluklar var.çok hoşuma gitti hemen babama telefon ettim tarif ettim sen ahşabını hazırla şöle boya ben süslicem dedim.tabii uzun bir süre yok o renk olmasın şu renk olsun desede ben beyaz evime beyaz pembe olsun istedim. sonunda ahşabımı hazırladı fakat gidip almaya vaktim olmadı. bugün anneme gitmişken kuşluğumuda aldım ve eve gelip hemen iş başına oturdum. ayy birde içinden süpriz çıktıı.kestanelerimiz.eşimle oturduk kestanelerimizide yedik. canlarım benim iyiki varsınız...
işte kuşluğumuz ve kitaplığımdaki yeri





üzerine peçete dekopaj tekniği uyguladım.elimden geldiğince yapmaya çalıştım.
çok da mutlu oldumm.çok sevdim ben bu kuşluğumu

Çabuk Havuç Turşusu( annemden)

canımın içi çabuk havuç turşusu hazırlamış bana.ısrarla yok olmaz evede götür desede yolum uzak olduğu için alamadım:( .mmm çok lezzetliydi yemeklerin yanında süper gider.kendim yapamadığım için ölçü veremiyorum. ama sizler kendiniz ayarlayabilirsiniz.
havuçları haşlayıp sirke zeytinyağı sarımsak eklemiş.en kısa zamanda bende yapıp ölçüleri ile verip bunu güncellicem.afiyet olsunn

Kolay Kanepe

vee bugün annemdeydim. annem mis kanepeler hazırlamış bana
çok severim ben bu kanepeleri. pastanelerde satılan minik hamburger ekmekleri oluyor bir yudumluk onların içinede yapabilirsiniz bu şekilde dilim ekmeğin üzerinede ya da ekmekleri minik minik kesipte yapabilirsiniz
tarifine gelince çok çok basit
yumuşak peyniri hazırlıcağınız dilime yeticek kadar eziyorsunuz içine toz kırmızı biber zeytinyağı ve 1 diş sarımsak ekliyorsunuz.ekmeğinize sürüp afiyetle yiyorsunuz.

Nohutlu Pilav

nohutlu pilav nasıl yapılır?
daha önceden haşladığım nohutları buzdolabı poşetine ayırıp buzlukta bekletiyorum
bunu kuru fasulye,mercimek,kuru barbunya içinde uyguluyorum çok pratik oluyor
1 bardak pirinci 10 dakika ıslatıyorum 
teflon tencereye yarım çorba kaşığından az becel yağ ve 2 kaşık kadar sıvı yağ ile
1 bardak haşlanmış nohutu ekliyoruz.
pirincide ekleyip kavuruyoruz.1 bulyon ekleyip ve bardak su ilave ediyoruz.
suyunu çekince üzerine havlu kağıt kapatıp dinlendiriyoruz.
afiyet olsun.


6 Ocak 2012 Cuma

HEDİYE ÇEKİLİŞİ VARRR...

http://nestug.blogspot.com/2012/01/hediyelerim-vaaaaaaaaar.html


nestug un bloğunun 2. yılını bitirmesi şerefine hediyesi var.

5 Ocak 2012 Perşembe

Canınız Yumurta Çekerse :)

bütün gün iş yerinde yumurta sayıkladım bugün.
yumurtalı olan ne varsa gözlerimin önünde yer aldı.
işin komik tarafı ben yumurta sevmem kiii
aklımın ucundan geçmezdi birgün canım yumurta isticek.ama istedi iştee.
bende eve gelince mükellef bir kahvaltı sofrası hazırlayıp yumurta haşladım.
eşimle normal zamanda hiç kahvaltı yapamıyoruz.
pazar sabahları küçük bir kahvaltı soframız oluyor.ama insanın canı kahvaltı yapmak istiyor yumurta istiyor:) eşime buakşam ne yemek yapıcaksın sorusuna kahvaltı hazırlıcam dedim acaba dışardamı yesek dedi.yok yok evde yiyelim dedim pek bi isteksiz geldi sesi ama soframı görünce onunda hoşuna gitti.üstelik 8 ay sonra çeyizimdeki kahvaltı takımından parçalar çıkarabildim.:)
menüye gelince
yumurtaa
patates kızartması
kısır (bulgur salatası olmaktan son anda vazgeçilen kısır siz salça koymazsanız bulgur salatası olarak tüketebilirsiniz ama ben beyaz olan şeyleri sevmiyorum ne yazıkki içime sinmedi ve kısır yaptım)
fasulye turşusu
lahana salatası
vişne reçeli
çilek reçeli
kaşar peynir,pastırma,acuka (bu acukayı çok severim üniversite yıllarımdan kalma alışkanlığım )
sigara böreği
domatesli biberli kahvaltılık,zeytin ve tabiki tavşan kanı çay



Bu Defa Mısır Unlu Havuç Kızartması

benim gibi havuç kızartmasına bayılanlara farklı alternatif. daha önce havuç kızartmasını eklemiştim ama bu kez havuçları önce yumurtada 10 dakika beklettim.daha sonrada bir tabağa mısır unu ve galeta ununu karıştırıp havuçları bu karışıma buladım ve kızartıp üzerine sarımsaklı yoğurt döktüm.afiyet olsun

3 Ocak 2012 Salı

Kakaolu Cupcake

bu kakaolu kekler bende alışkanlık yaptı galiba.
aslında aklımda başka bir şekilde süslemek vardı ama malzemem eksikmişş eve gelince farkettim olsun bölede güzel oldu:)
en kısa zamanda malzemeleri temin edip yenisini yapıcam
malz. 1 buçuk bard.süt
2 bardak yumurta
1 buçuk bard. şeker
25 gram kakao
1 kabartma tozu
1 vanilya
2.5 su bardağı un ( unu eğer cıvık olursa 3 bardağa tamamlıyabilirsiniz bardak ölçülerinden farkedebilir çünkü)
2 çorba kaşığı margarin
2 çorba kaşığı sıvı yağ
öncelikle margarini sosluğumuza alıp eritiyoruz içine sıvı yağıda ilave ediyoruz
kek çırpma kabımızda yumurtaları ve şekeri iyice çırpıyoruz
sütü kakaoyu yağı ve diğer malz. ekleyip çırpmaya devam ediyoruz
cupcek kalıplarımıza koyup 175 derecelik fırında 20 derece pişiriyoruz.
afiyetler olsunn.


1 Ocak 2012 Pazar

Yeni Yıl Soframız

bu yıl başını dışarıda geçirme planlarımız yoğun yağmur nedeni ile son buldu.
sabah kuaföre gittim hazırlandım süslendim.aaa birde baktık bardaktan boşalırcasına yağmur yağıyor.
saat 4 gibi evde neler yapabilirim diye düşündüm. Allahımıza şükürler olsun evde güzel bir şekilde yeni yılımıza girdik. işte menüm..
sigara böreği
kırmızı biber salatası
yoğurtlu havuç salatası
patates püresi
şehriye salatası ( bunu eşim uzun zamandır istediği için yaptım)
çöp şiş vardı tavuk ve eti karışık








işte fotoğraflarımız

31 Aralık 2011 Cumartesi

İyi Seneler

her yeni yıla girerken hayallerimiz olur,umutlarımız olur elbet
koca bir yıl deriz kocaman bir yıl.aslında o kocaman dediğimiz bir yıl ne kadar kısa sürede bitiveriyor.
nasıl girersen yeni yıl o kocaman yıl öle geçermiş
öle mi geçer (?) bilmem ama 2012 bize şans getirsin inş.
herşeyin gönlümüzce olması dileğiyle.iyi seneler mutlu mutlu yıllar

29 Aralık 2011 Perşembe

Şeker Hamurundan Yeni Yıl Kurabiyelerim

şeker hamurundan kurabiye tarifi,şeker hamurundan kurabiye

yeni yıl için aldığım minik çam ağacımızı şeker hamurlu kurabiyeler ile süsledim.
çam ağacı şeklinde yaptığım kurabiyelerim bugün baya aksiliklere maruz kalsada oldu :)
iş yorgunluğunun üzerine mutfakta uzun sürecek işlerle uğraşmak epey yordu beni
ama sonuç süper oldu.yeni yıl için beklemedeler çam ağacımın üzerinde.


28 Aralık 2011 Çarşamba

Zeytinyağlı Pırasa

 buakşam menümüzde zeytinyağlı pırasa vardı
geçenlerde de yapmıştım fakat resmini çekme fırsatım olmamıştı.
birde fazla almışım ki sormayın çürüyüp bozulacak diye korktum.
fakat hepsini doğrayıp buzdolabı poşetlerine ayırıp buzluğa attım ve bozulmasına fırsat vermedim
yapılışına gelince
yarım baş soğan 1 tutam pirinç
2 kesme şeker
pırasa
limon suyu
1 çorba kaşığı salça
tuz
soğanları zeytinyağında  kavururken bir tutam pirinç ekliyoruz( benim bu sefer ki tutamım biraz fazla oldu :))  )
salçayı şekeri tuzu ekleyip pırasalarıda koyuyoruz suyunu ekleyip ( 2 bardak kadar koydum) pişiriyoruz.
afiyet olsun...
yanınada minik 2 kişilik salata yaptım
salata yine bol nar ekşiliydi seviyorum ben bu nar ekşisini ya :)

26 Aralık 2011 Pazartesi

Güveçte Pastırmalı Kuru Fasulye & Kardan Adam:)



Pastırmalı kuru fasulyenin yanına elbette ki karışık turşu gider:)

aslında bu pilavdan kardan adamı yılbaşı menüsüne eklemeyi düşünüyordum ama eşim başka şeyler isteyince bizim kardan adam kuru fasulyenin yanına kaldı :)
pilavımın ölçüsü 1 su bardağı pirince 2 su bardağı ılık su. bir bulyon becel yağ ve birazda sıvı yağ
pirinci yağda kavurup 2 su bardağı ılık su ve bulyonu ekliyoruz.
kapağını hiç açmıyoruz
bu arada pirinçleri çok yıkamıyoruz 5 dk suda bekletmek yetiyor.kardan adamın gözlerine karanfil ve burnuna havuç taktım:)

pastırmalı kuru fasulyeye gelince
valla bu fasulyeyi siz ne kadar haşlıyorsunuz bilemiyorum ama ben epey epey fazla haşlıyorum
yani yaklaşık 4 su bardağı haşladım. çünkü artanını buzluğa koyuyorum 2 kişi olduğumuz için azar azar pişiriyorum.
1 soğanı yağda  kavurup içine 1 çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası tuz ve 1 diş sarımsak ekliyoruz.4 dilim pastırma kullandım siz arzuya göre arttırıp azaltabilirsiniz.2 kişi içinde 1buçuk su bardağı haşlanmış fasulye koydum.su ekleyip biraz pişirdim 5 dk kadar ocakta bekletip güveçlere koydum ve 10 15 dk fırında beklettim
çok lezzetli oldu yanına da tabiki en iyi karışık gitti
ve kış salatası turp ve havuç rendesi.afiyet olsunn...